×
Apps og tjenesterGaming

Anmeldelse:Kingdoms and Castles er spinkelt men charmerende

 

Hvis du elsker byggespil som Sim City og Anno-serien, men savner middelalder og borgmure, så er Kingdom and Castles lige hvad der skal til.

Jeg et slot mig bygge vil

I spillet starter du med at placere dit slot på en lille ø, og nu skal du med fem hjemløse indbyggere opbygge et kongedømme. Du starter med et hus til de fem, så skal du tænke i mad og måske skal de også fælde træer og mine sten for at kunne bygge lidt mere avancerede bygninger.

Så langt og så typisk for genren.

Ballistaer som anti-drage-luftskyts

Men verden er ikke ubetinget fredelig, så du skal også bruge ressourcer på mure, tårne, ballistaer og bueskytter. Jo højere du bygger du bygger dine tårne, jo længere rækkevidde får de, hvilket er godt til at gøre noget ved den ildsprudlende drage, der en gang i mellem flyver ind over din by for at skabe lidt flammende ravage.

Tykke mure og hærgende horder af vikinger

Og jo tykkere du bygger dine mure, jo bedre er du beskyttet mod de horder at gale vikinger, der med ankommer på sejlskibe og medbringer ogrer, der elsker at smadre mure og vælte tårne.

Efterhånden som spillet skrider frem kan du også investere i riddere og soldater. Men penge og sten sat i mursten og våben bringer ikke vækst til dit kongedømme, og mere vækst betyder flere penge og ressourcer, så det gælder hele tiden om at vurdere, om man skal bygge flere borgmure eller våge en gang ubeskyttede marker for at kunne brødføde nye tilflyttere.

Charmerende og levende miniatureby

Spillet grafik er charmerende og kantet med en klar Minecraft-inspiration. Du skal udover at overveje hvilke bygninger, du opfører, også tænke over, hvor du placerer dem, fordi dine små pixelerede indbyggere skal transportere ressourcerne derhen, hvor der er brug for dem. Det giver lynhurtigt en herlig følelse af, at din lille ø, er et levende land fuld af aktivitet kun afbrudt af de hærgende horder.

Og pludselig har du vundet …

Det hele fungerer rigtig godt, indtil du har bygget et stort kongedømme – så begynder ressourcerne at strømme til, dragerne bliver skudt ned inden de kan gøre skade og vikingerne kan du guide ind i krydsild, som i et tower building-spil. Og så er der ikke længere nogle udfordringer tilbage.

Det er begrænset, hvad du får af bygninger og hvad du kan gøre med dem, og hvert spil begynder at ligne det forgående. Der er lidt udfordring i at prøve at optimere sin byplanlægning, men man føler hurtigt, at man har prøvet alt.

Kingdom and Castles er lidt en byggeplads

Men Kingdom and Castles koster kun 74 kroner og er endnu ikke færdigt. Der er en udvidelse på vej, der lover havne og handlende, og mon ikke, der også kommer mere udfordrende fjender. Der er også enkelte bygninger i det nuværende spil, der ikke rigtig gør noget, så Kingdoms and Castles bærer stadig præg af at være under opbygning.

Til prisen gør det ikke noget, at der måske kun er 10 timers underholdning i spillet, så lang tid de 10 timer byder på hyggelig middelalderlig byplanlægning.

Spillet er udviklet via crowdfundingplatformen Fig og kan downloades på Steam og GOG.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.