×
GamingTophistorie

Spilfirmaer overvåger vores børn

TV 2 dokumentar afslører, at spilfirmaer overvåger danske børn og sælger deres personlige oplysninger ulovligt i hele verden.

I en ny dokumentar i to afsnit afdækker TV 2 Dokumentar, hvordan spilfirmaer overvåger og indsamler personlige oplysninger fra danske børn. Følsomme oplysninger som CPR-numre, økonomi, familieforhold og interesser er til salg og kan købes på måder, som er ulovlige.

Under dække af at være et dansk spilfirma har TV 2 Dokumentar blandt andet fået tilsendt oplysninger om en halv million danskere fra et firma i Singapore. Ud fra oplysningerne finder man frem til et konkret barn – Anna – et sted i Danmark.

Da TV 2 Dokumentar kommer og banker på døren og forklarer, at TV 2 har fået data om Anna fra et firma i Singapore, bliver Annas mor, Kathrine Düring Larsen, chokeret.

– Det er dybt grænseoverskridende, at I kan komme her og fortælle mig de her ting om mit barn – jeg kender jer jo slet ikke, siger hun.

Anette Høyrup er chefjurist hos Forbrugerrådet Tænk og medlem af Dataetisk Råd. Hun har gennem ti år undersøgt, hvad der sker med vores oplysninger på nettet.

– Jeg vidste slet ikke, at det var så omfattendesiger hun efter at have set TV 2 Dokumentars optagelser.

Gør børnene afhængige

TV 2 Dokumentar afdækker også, hvordan firmaer høster oplysninger om børnenes adfærd via spillene. Oplysninger, som bliver brugt til at tilpasse spillet til det enkelte barn for på den måde at fastholde barnet i spillet så længe som muligt. Disse forandringer kan også ske live, mens barnet spiller.

I dokumentaren indrømmer spilfirmaerne, at det handler om at skabe afhængighed.

– Det er altid en smule uetisk. Du er nødt til at gøre folk afhængige af dit spil. Ellers duer din forretning ikke, siger en repræsentant for et spilfirma på en kongres i Barcelona til TV 2.

Begge afsnit af dokumentaren, Spionerne bag skærmen, kan ses på TV 2 Play onsdag 17. maj.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.