Gadgets

Spotify og Facebook som 80’er gadgets

Hvordan ville Spotify og andre populære tjenester se ud, hvis de var opfundet i 1980’erne? Fransk designer har et godt bud.

Spotify er en Walkman. Netflix er en ViewMaster. Sådan forestiller den London-baserede franske designer Thomas Olliver sig, at de to populære tjenester vile have set ud, hvis de var dukket op i 1980’erne. Og han stopper ikke der. Olliver har lavet en hel serie af gentænkte retro udgaver af tjenester som vi bruger i dag og samlet dem under titlen Re:Birth.

– Jeg begyndte at designe disse” ikke-tilsluttede “enheder for at realisere den immaterielle karakter af alle de applikationer, der har invaderet vores liv. Men jeg ønskede at forankre dem visuelt i en pre-internet tid med sin ikoniske hardware, som nu er blevet et symbol på min generation, fortæller Thomas Olliver.

Ved at bibeholde logoer og farver har Olliver formået at gøre hvert retro-redesign underligt familiært. Instragram er blevet et engangskamera og Facebook ar taget form som en gammeldags pager. Og apropos pageren, så har Olliver ambitioner om at gøre den til virkelighed.

– Jeg overvejer at producere serien som rigtige genstande til en udstilling, jeg tror, Facebook-personsøgeren med den rigtige beskedalarm kunne være sjovt.

Se hele serien af retrodesigns nedenfor – og besøg Thomas Ollivers hjemmeside for andre sjove projekter.

Facebook
Instagram
Netflix
Whatsapp
Google
Snapchat
Adobe Illustrator
Spotify
    Back to top button

    Vi lever af annoncer

    Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.