×
GadgetsTophistorie

Fodbold til fattige – et samlesæt helt uden luft

Det japanske designstudio Nendo har udviklet en fodbold til børn, der samles som et Lego-sæt

Når man tænker på en fodbold, er det svært at komme uden om, at den skal pumpes op. Det er luften, der gør, at bolden kan hoppe. Og det er mængden af luft, der bestemmer, hvor hårdt man kan skyde den eller hvordan den bevæger sig i luften.

Fodbold uden luft

Men det kan også være besværligt med den luft. Har man ikke lige en pumpe ved hånden, må man spille med en halvflad bold, og det er ikke en særligt fed oplevelse. Det er netop det de japanske designere i Nendo har besluttet sig for at udfordre med deres “My Footbal Kit”.

Fodbold
My Football Kit Fodbold

Deres forslag til ny type fodbold består af 54 dele fremstillet i genbrugt polypropylen og syntetisk resin. Delene sættes sammen i et sindrigt konstrueret system, der minder om et samlesæt fra Lego. Når bolden er færdigsamlet, har den en fleksibilitet, der minder om en almindelig fodbold.

Udviklet til fattige børn

Bolden er skabt til den japanske producent af sportsudstyr Molten. Opgaven gik ud på at skabe en bold, som var holdbar, billig og nem at transportere. Målet er nemlig, at bolden skal udbredes blandt børn i fattige lande. De er ofte begrænset i deres mulighed for at få fat i en fodbold af ordentlig kvalitet. Både fordi den er dyr og fordi den skal holdes vedlige: Man skal som nævnt ovenfor have en pumpe, og “gummislangen” indeni kan punktere eller blive nedbrudt af vind og vejr.

My Football Kit er designet, så den er sikker at spille med. Hvis den går i stykker, vil der ikke være skarpe kanter, man kan skære sig på. Samtidig er den let at reparerer, fordi man blot skal have fat i et par reservedele. Så er man klar til at spille igen. Endelig kan My Football Kit nemt sendes til selv de fjerneste afkroge af verden. Den kan pakkes helt fladt, så den fylder mindst muligt.

Fodbold My Football Kit samlesæt

Farver gør den personlig

Delene til My Football Kit fås i en række forskellige farver. Det gør, at børnene kan skabe deres helt personlige bold, hvilket ifølge Molten betyder, at de får en større tilknytning til den.

Nendo forklarer, at målet med My Football Kit er at give børn i fattige lande bedre mulighed for at spille fodbold. Derved håber de japanske designere at kunne hjælpe med til at udbrede verdens mest populære boldspil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.