TeknologiTophistorie

Steve Jobs modtager Medal of Freedom posthumt

Præsident Joe Biden har tildelt Apple-grundlægger Steve Jobs Medal of Freedom, som gives civile der har ydet en særlig indsats for USA.

Den amerikanske præsident Joe Biden har tildelt Steve Jobs Medal of Freedom. Det er den højeste æresmedalje, som gives til civile der har ydet en helt særlig indsats til gavn for USA.

Præsident Biden har længe sagt at Amerika kan defineres ved ét ord: muligheder. Disse sytten amerikanere [som modtager Medal of Freedom, red.] har bevist mulighedernes magt og essensen af nationens sjæl – hårdt arbejde. De har overkommer markante forhindringer for at opnå imponerende bedrifter indenfor kunst og videnskab. De har dedikeret deres liv for at kæmpe for de mest sårbare iblandt os og har vist stort mod for at skabe ændringer i deres miljøer – og i hele verden – mens de har banet vejen for fremtidige generationer.

Det Hvide Hus om årets modtagere af Medal of Freedom

Jobs stiftede som bekendt Apple i 1976 sammen med Steve Wozniak. Siden da er det kun gået frem for det der i dag er et af verdens største techvirksomheder. Jobs var involveret i lanceringen af både Mac-computeren, iPod, iPad og ikke mindste iPhone, der netop har fejret femten års fødselsdag.

I en udtalelse fra Det Hvide Hus, begrundes tildelingen således.

Steve Jobs var medstifter, CEO og bestyrelsesformand for Apple Inc., CEO for Pixar og havde en ledende rolle hos Walt Disney Company. Hans visioner, fantasi og kreativitet ledte til opfindelser som havde og fortsat ændrer måden verden kommunikerer på. Samtidig ændrede han industrierne inden for både computer, musik, film og trådløse kommunikation.

Det Hvide Hus om Steve Jobs

Jobs gik bort den femte oktober 2011. Apple forfremmede dengang Tim Cook til CEO, som stadig har posten den dag i dag. Hvem der vil modtage medaljen på vegne af Steve Jobs er ikke meldt ud. Men et gæt vil naturligvis være hans enke, Lauren Powell-Jobs.

Årets overrækkelse af Medal of Freedom finder sted den syvende juli. Udover Steve Jobs, så uddeles den i år til blandt andet tidligere præsidentkandidat John McCain (posthumt) og skuespiller Denzel Washington.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.