Teknologi

[Opdateret] Store dele af USA og Europa ramt af internet-problemer

Af uvisse årsager er internettet i knæ både i USA og i store dele af Vesteuropa. Den er gal i Norge, men tilsyneladende ikke herhjemme.

Mange brugere i USA og Europa oplever i disse timer problemer med internetforbindelsen, skriver flere medier, men der er ikke noget der tyder på, at danske brugere er ramt. Et af de firmaer, det går ud over, er den norske internetudbyder Altibox.

– Det er store problemer over hele landet. Højst sandsynligt er store dele af vores kundebase ramt, siger kommunikationssansvarlig i Altibox, Andreas Veggeland, til VG.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Hos The Verge rapporteres det, at firmaet Cloudflare har været ramt af nedbrud i dag. Cloudflare er et amerikansk internetfirma, der leverer IaaS-ydelser, herunder CDN, DDoS beskyttelse og server-baseret hjemmesideoptimering.

Fejlen påvirkede alle selskabets kunder, hvoraf mange er hjemmesider og/eller tjenester. Deriblandt streamingtjenesten Hulu, Voice over IP-applikation Discord og nyhedssamleren Feedly.

Også Danmarks Radio oplever åbenbart problemer. De skriver, at der på dr.dk og DR’s Nyhedsapp lige nu er problemer med blandt andet indlæsning af billeder.

Det er uvist om alle problemerne kan kobles sammen med Cloudflare-nedbrudet, men i så fald vil alt normaliseres inden for de næste timer. Selskabet fortæller, at de har lokaliseret fejlen og er ved at udbedre den.

Artiklen fortsætter efter annoncen


[OPDATERING] Klokken 17.06: DR skriver nu, at årsagen tilsyneladende skyldes et nedbrud hos det amerikanske telekommunikationsselskab Century Link, der er et af de største netværk på internettet. Century Link skriver i et tweet, at deres teknikere arbejder på sagen.

Back to top button