×
ElbilerTophistorie

Styretøjsproblemer på Tesla Model 3 og Y

Amerikanske myndigheder har indledt en undersøgelse af styretøjsproblemer på de to mest populære Tesla-modeller. 280.000 biler kan være ramt.

Amerikanske trafikmyndigheder har iværksat en undersøgelse af omkring 280.000 nye Tesla Model 3 og Model Y. Det sker på grund af klager over tab af styrekontrol og problemer med servostyringen, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Der er kommet 12 klager, der alle vedrører modeller, der er produceret i 2023. En Model 3-ejer rapporterede i maj, at “bilstyringen føltes stram, så bilen gled af vejen og bragede ind i et træ”.

En Model Y-ejer oplevede angiveligt styreinerti, der næsten kørte ham fra den forkerte side af vejen ind i et indkøbscenter. Fejlmeddelelsen Reduced Steering Assist er dukket op på andre Model Y-ejeres biler, hvilket betyder, at servostyringen er frakoblet.

Sidstnævnte kunne også fortælle til National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA, at Tesla overfor ham bekræftede at det var en kendt problem. Tesla vil i dette tilfælde udskifte hele styretøjet.

Tesla har ikke reageret på Reuters artikel.

NHTSA vil efter den indledende undersøgelse vurdere, om der skal indledes en teknisk analyse. Sker det, vil organisation have myndighed til at beordre en tilbagekaldelse af de 280.000 biler, der er i risikogruppen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.