×
ElbilerTophistorie

Suzuki dropper benzinmodeller for at gøre plads til el

Suzuki Ignis, Swace, Jimny og Swift Sport må lade livet, så den japanske bilproducent kan leve op til EU's emissionskrav.

Den japanske bilproducent Suzuki skrotter angiveligt flere af sine bilmodeller i det kommende modehår, for at kunne leve op til emissionsmålene i EU og Storbritanien. Ændringen vil også give plads til flere planlagte elbilmodeller, skriver Automotive News.

De modeller, der udgår på det europæiske marked, er minibilen Ignis, hybriden Swace og off-roaderen Jimny. Suzuki siger også, at de dropper udviklingen af en performance Sport-udgave af den populære Swift.

Japanernes første rent elektriske bil kommer på markedet til næste år. Dens koncept-forgænger, eVX, blev vist frem allerede i januar sidste år.

– Afskaffelsen af ​​disse modeller vil give plads til elbiler og gøre os i stand til at konkurrere i en periode, hvor vores salgsforhold mellem hybrid- og elbilprodukter vil være afgørende for vores forretning, siger Dale Wyatt, administrerende direktør for Suzuki UK, til Automotive News.

– Vi forlader forbrændingsmotorerne med fokus på SUV’er og den nye Swift, og så lancerer vi i anden halvdel af 2025 vores første elbil, fortsætter Dale Wyatt.

Suzuki eVX
Biludstillingen Auto Expo 2023 i Indien bød på verdenspremieren på konceptbilen Suzuki eVX.

eVX konceptet ligger sig størrelsesmæssigt i samme klasse som Suzukis familie SUV S-Cross. Bilen har en længde på 4,3 meter, en bredde på 1,8 meter og en højde på 1,6 meter. Tanken var sidste år, at den skulle udstyres med et batteri med en kapacitet på 60 kWh. Det vil give bilen en rækkevidde på omkring 400 kilometer. Men der er sket meget med både batteripriser og købernes forventninger siden januar sidste år, så mon ikke de endelige specs bliver anderledes.

Den japanske bilproducent meldte i maj måned om planer om at lancere fem elbiler i Europa inden 2030.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.