ElbilerTophistorie

Suzuki afslører elbilen Suzuki eVX

Suzuki har idag løftet sløret for sin første globale 'rene' elbil, Suzuki eVX. Konceptet bliver til reel bil til lancering i 2025.

Suzuki benytter årets Auto Expo biludstilling i Indien til at præsentere konceptbilen eVX, der giver det første indtryk af en helt ny Suzuki elbil. En 100 procent elektrisk SUV, der skal køre på vejene i 2025. I første omgang i Indien og Europa. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Suzuki eVX ligger sig størrelsesmæssigt i samme klasse som Suzukis familie SUV S-Cross. Bilen har en længde på 4,3 meter, en bredde på 1,8 meter og en højde på 1,6 meter. Suzuki oplyser, at den udstyres med et batteri med en kapacitet på 60 kWh. Det vil give modellen en rækkevidde på omkring 400 kilometer.

Ved pressepræsentationen på Auto Expo udtalte Suzukis præsident Toshihiro Suzuki blandt andet, at han længe havde glædet sig til at afsløre Suzukis første globale elbil, og at Suzuki også fremover vil “introducere mange initiativer, der er med til at reducere udledningen af drivhusgasser”.

Det er, så vidt vides, ikke bekræftet, men Suzuki får hjælp fra en anden japansk bilproducent til at skabe Suzuki eVX. Bilen skal nemlig baseres på samme platform som Toyota bZ4X siger rygterne. Toyota ejer et hjørne af Suzuki, så det samarbejde giver god mening.

Også Subaru Solterra er baseret på bZ4X’erens platform.

Sammen med premieren på konceptbilen har Suzuki frigivet en række tegninger af modellen. Dem kan du se herunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.