TeknologiTophistorie

Taiwan forbyder salg af avanceret elektronik til Rusland

Mere præcist enhver chip hurtigere end 25 MHz forbydes af Taiwan, som er verdens epicenter, når det kommer til produktion af computerchips.

Som følge af krigen i Ukraine, så er der indført utallige sanktioner fra nationer og virksomheder rundt om i verden. Formålet er naturligvis at svække Rusland i deres invasion – de fleste sanktioner er derfor af økonomisk karakter. Mens andre har til formål at besværliggøre Ruslands produktion. Regeringen i Taiwan har vedtaget et forbud mod salg af avancerede computerchips til Rusland.

Det tvinger Rusland til at skaffe computerchips af alternative veje, da Taiwan netop er verdens største producent af computerchips og elektronikkomponenter. Enheder der er nødvendige i moderne krigsmateriel, men naturligvis også i alverdens andet elektronik. Rusland har allerede været tvunget til at finde erstatninger for chips fra Intel og AMD, da USA og andre lande har nedlagt sanktioner mod salg af disse.

Det nye forbud fra Taiwan presser derfor Rusland yderligere. Forbuddet inkluderer alle chips hurtigere end 25 MHz, hvilket med nutidige briller er meget langsomt. 25 MHz svarer cirka til computerkraften fra fem klassiske GameBoys. Det vil betyde at Rusland udelukkende ville kunne købe chips svarende til Pentiums (dengang) high-end i386-processor fra 80’erne. Processorer fra 90’erne er komplet udelukkede da de allerede dengang overskred 25 MHz.

Regeringen i Taiwan har udover ovenstående også forbudt salg af udstyr til fremstilling af computerchips.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.