Teknologi

Tankestyret drone får snart premiere på Kickstarter

Om kort tid kan du kaste penge efter en tankestyret drone på Kickstarter – og den er åbenbart ikke helt uduelig.

Denne drone behøver ikke nogen håndbetjent controller – et pandebånd er alt du behøver for at flyve den. Den tankestyrede drone er udtænkt af EEGSmart, et kinesisk firma der fokuserer på udviklingen af såkaldt brain-machine interface, BMI. Og ifølge New Atlas-skribenten Los Blain, der har haft mulighed for at teste dronen, så er den ikke perfekt, men den “giver et glimt ind i en tankestyret fremtid”. Du kan se ham flyve rundt med dronen i videoen ovenfor.

Ifølge udkastet på Kickstarter er dronen på størrelse med en velvoksen håndflade. Den kan flyves både inden- og udenfor og har på papiret en flyvetid på 25 minutter. Los Blain skriver dog, at det reelle tal nærmere er seks-syv minutter. Som andre droner har den et kamera monteret på næsen, så den kan skyde både fotos og video.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Tankestyret drone
Udrone. (Foto: EEGSmart)

Selve dronen kan købes for omkring 150 dollars (omkring 1.000 kroner) og kan også styres via en smartphone. Vil du flyve den rundt med tankens kraft, skal du investere 282 dollars (1.850 kroner) i en pakke der indeholder både dronen og et UMind Lite-headset.

Blink to gange og tag et foto

Nu lyder en tankestyret drone måske lige lovlig futuristisk, men ifølge EECSmart styres den ganske enkelt af en række sensorer i headsettet. En sensor, der styrer højden på dronen, måler elektriske spændinger i hjernen. Hvis du tænker på, at dronen skal lette, gør den det, hævder kineserne. Andre sensorer sørger for, at dronen drejer, når du hælder hovedet mod venstre eller højre. Blink to gange med øjnene, så tager dronen et foto. Klem kæben hårdt sammen, så lander dronen.

Ifølge Kickstarter-siden er målet at hente et beløb på beskedne 4.968 dollars (33.000 kroner) inden for 45 dage, og planen er, at leverancerne allerede skal begynde i april måned.


Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button