×
TeknologiTophistorie

TDC slukker for 3G i starten af næste år

TDC slukker for 3G for at øge pladsen til de hurtigere teknologier 4G og 5G og sikre et hurtigt mobilnetværk.

Det synger på sidste vers for 3G-netværket, der er blevet overhalet af 4G og 5G. TDC slukker for 3G i starten af 2023, fortæller selskabet i en pressemeddelelse. Det sker for at imødekomme det stigende mobildatabehov. Pladsen skal i stedet bruges til de hurtigere teknologier 4G og 5G.

– For TDC Net er det helt centralt, at vi kan tilbyde det bedst mulige mobilnet i Danmark. Der er brug for en stærk mobil infrastruktur, der kan håndtere det stigende forbrug af mobildata. Derfor udfaser vi nu 3G for at skabe mere kapacitet via de hurtigere 4G- og 5G-netværk og øge mobilnettets hastighed. Vi har de seneste år rullet 5G ud i hele landet og har i dag det bedst dækkende 5G-netværk i Danmark, siger kommerciel direktør i TDC Net Robert Dogonowski.

Det bliver dog næppe nogen tårevædet afsked. 3G data udgør i dag under 1 procent af den samlede mængde datatrafik på TDC Nets netværk. På samme vis er tale over 3G-netværket faldet markant de seneste år, fortæller selskabet.

Skulle man eje en ældre mobiltelefon, vil det dog fortsat være muligt at gøre brug af TDC Nets 2G-netværk til tale og basale datatjenester.

I en række lande har man allerede udfaset 3G-teknologien, og herhjemme har flere teleoperatører planer om det samme. TT-netværket, der ejes af Telenor og Telia, begynder nedlukningen af 3G i disse måneder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.