×
TeknologiTophistorie

Telia lover hurtig 5G klar i København

Store dele af byen er allerede nu dækket af Telias nye 5G-netværk, der bl.a anvender det op til 10 gange hurtigere 3.5 Ghz-frekvensbånd.

Store dele af hovedstaden er allerede dækket af hurtig 5G og inden årets udgang kan langt de fleste af hovedstadens indbyggere og virksomheder nyde godt af den nye teknologi, lover Telia.

Telias introduktion af 5G er en del af en omfattende modernisering, der skal fremtidssikre Telias mobilnetværk. I forbindelse med teknikernes besøg på de mange Telia-telemaster i hovedstadsområdet, vil de installere 5G-udstyr, øge kapaciteten markant på det eksisterende 4G-signal, samt fjerne det ældre 3G-udstyr, som har tjent danskerne i mere end 15 år.

Udfasningen af 3G-teknologien sker som led i en naturlig udvikling, hvor nye generationer af mobilteknologi afløser tidligere. De nye mobilteknologier er væsentligt mere energieffektive end tidligere teknologier, og kan således håndtere meget mere datatrafik med et tilsvarende lavere strømforbrug pr megabyte.

Herunder et kort, der viser Telias nuværende og kommende 5G-dækning i hovedstadsområdet. Som det fremgår af kortet er store dele af det indre København allerede dækket. De farvede områder angiver den kommende dækning frem imod nytår og i starten af det nye år.

hurtig 5G

Telia er, sammen med Telenor, en del af TT-netværket der vandt 140 MHz i 3,5 GHz-frekvensbåndet under forårets 5G-auktion. Sammen med frekvensbåndene hører et dækningskrav, der bertyder at:

  • 31. december 2023: Skal der være sikret en befolkningsmæssig dækning på 60% ved brug af 3,5 Ghz-frekvensbåndet.
  • 31. december 2025: Skal der være sikret en befolkningsmæssig dækning på 75% ved brug af 3,5 Ghz-frekvensbåndet.

Ud over TT-netværket fik TDC Net og Hi3G (teleselskabet 3) bidder af 5G-frekvenserne. TDC Net er fortsat langt foran i udbygningen i forhold til de øvrige.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.