Teknologi

Telia Norge skrotter også Huawei

Telia i Norge afbryder sit samarbejde med Huawei. Når selskabet går i gang med at bygge sit 5G-netværk, bliver det med svenske Ericsson som partner.

Endnu et stort nordisk teleselskab stopper samarbejdet med Huawei, nemlig Telia i Norge.  Selskabet meddeler, at når deres landsdækkende 5G-netværk er udbygget i 2023, så er det udelukkende med udstyr fra svenske Ericsson, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed følger Telia i Norge danske TDC, der allerede i marts måned meldte ud, at Huawei var ude i kulden til fordel for Ericsson.  TDC har lovet, at de er klar med et landsdækkende 5G-netværk, baseret på hardware fra Ericsson allerede ved udgangen af 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligesom TDC har Telia Norge indtil nu haft et tæt samarbejde med Huawei om 4G-nettet. Ifølge Dagens Næringsliv vil den nye aftale betyde, at Telia skrotter alt det udstyr, som selskabet har købt af kinesiske Huawei – og skifter det ud med Ericssons.

Telia er Norges andenstørste teleselskab, kun overgået af Telenor. Tilsammen har de omkring 15.000 basestationer koblet op til 4G-netværket og mindst 6.000 af disse er Telias, skriver avisen.

I mere end et år har amerikanske myndigheder presset på, for at få allierede til at droppe Huawei som leverandør til 5G-netværkene af frygt for spionage. For nyligt indgik USA og Polen en samarbejdserklæring, der forhindrer Huawei i at blive 5G-leverandør til de polske 5G-netværk.

Telia afviser dog, at opsigelsen af samarbejdet med Huawei skyldes pres.

– Jeg vil understrege, at det er os selv, der har valgt leverandøren. Et sådant vigtigt valg består af mange elementer, som vi har lagt til grund, siger Abraham Foss, direktør hos Telia Norge, til det norske medie.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button