Gadgets

Telia og Telenor dropper fusion

EU vil ikke lade TeliaSonera og Telenor fusionere til et selskab. Derfor har parterne i dag meddelt, at de trækker deres ansøgning om den påtænkte fusion af deres respektive virksomheder i Danmark tilbage. Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

TeliaSonera og Telenor har siden december sidste år delt mobilt netværk, og det var meningen, at de to selskaber skulle slås sammen til et. Men det har EU sat en stopper for. EUs konkurrencekontor, med danske Margrethe Vestager i spidsen, har siden juni brugt tid på at undersøge, hvordan sammenlægningen ville påvirke det danske telemarked – og de er nået frem til en afgørelse, som hverken TeliaSonera eller Telenor kan acceptere. I pressemeddelelsen skriver de:

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Selskaberne har ikke kunnet nå til enighed med EU-Kommissionen om acceptable vilkår for at fortsætte planen om at skabe en robust teleoperatør.”

– I begge virksomheders interesse har vi fundet det nødvendigt at agere beslutsomt. TeliaSonera og Telenor vil fortsat konkurrere og levere produkter og services på det danske marked gennem vores respektive danske virksomheder,” siger Kjell Morten Johnsen, Executive Vice President og leder af Telenor Region Europe.

Om netværkssamarbejdet får lov at bestå er endnu uvist.

Back to top button