Teknologi

Telia og Telenor bløder mobilkunder – 3 har fremgang

Regnskaberne for tredje kvartal viser, at to af Danmarks største teleselskaber har mistet tilsammen 22.000 kunder de seneste tre måneder.

Kampen om de danske mobilkunder fortsætter med uformindsket styrke og både Telia og Telenor må i dette kvartal se sig slået. Telia, som stadig er det tredjestørste teleselskab i Danmark, har mistet 15.00 mobilkunder i dette kvartal, mens Telenor, der indtager andenpladsen, har mistet 7.000 kunder i samme periode. 

Helt anderledes positivt ser det ud for teleselskabet 3 og deres billigselskab Oister, der har scoret 18.000 nye kunder i samme periode – en kundetilgang på 7 procent over det seneste år.

Telenor har over det seneste år været hårdt ramt. Selskabet har mistet voldsomme 85.000 kunder, hvilket får kvartalets tab til at ligne en dråbe i havet. Telenor påpeger da også selv, at tabet er det mindste i seks kvartaler.

– Der vil altid være en strøm af kunder ind og ud af butikken, og vores opgave består derfor både i at passe godt på de kunder, vi har, men også i at hente flere nye kunder ind, siger Jesper Hansen, administrerende direktør Telenor Danmark, i en pressemeddelelse.

Telia beholder tredjepladsen

Telia , som er Danmarks tredjestørste teleselskab, har i løbet af det seneste år tabt 15.000 mobilkunder, så den samlede mængde mobilkunder er 1.429.000, hvilket er omkring en procent mindre end i sidste kvartal, hvor Telia havde 1.444.000 mobilkunder.

3 haler ind

Helt anderledes positivt ser det ud for teleselskabet 3 og deres billigselskab Oister, der har scoret 18.000 nye kunder i samme periode. Selskaberne har nu samlet 1,4 millioner kunder, mod Telenors omtrent 1,7 millioner mobilkunder.

– Vi har øget vores markedsandel år for år, og det er en fornøjelse at se, at vi nu er oppe over 1,4 mio. kunder og nærmer os en markedsandel på 18 procent, siger Morten Christiansen, som er CEO for 3 i Skandinavien.

De fire store teleselskaber:

  • TDC (2,7 mio. mobilkunder) *
  • Telenor (1,7 mio.)
  • Telia (1,4 mio.)
  • 3 (1,4 mio.)

*TDC har endnu ikke meldt sine tal ud, mængden er hentet fra andet kvartal, der sluttede i august.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.