TeknologiTophistorie

Telia og Telenors netværk ramt af ransomware-angreb

Hackere skaffede sig i sidste uge adgang til Danmarks andetstørste mobilnetværk. Ingen kundedata er kompromitteret, lover Telenor.

Hackere havde i sidste uge held til at bryde ind på en server i TT-mobilnetværket, der ejes af Telia og Telenor i føllesskab. Der var tale om et kaldt ransomware-angreb, fortæller Telenor i en meddelelse.

De it-kriminelle nåede at overføre data fra serveren, inden indbruddet blev opdaget, og adgangen blev lukket. Det drejer sig om bl.a. lejekontrakter og data på 25 medarbejdere fra TT-Netværket.

Det står endnu ikke klart, hvordan gerningsmændene fik adgang til data på serveren. Der var ingen kundedata på serveren, og hackerne fik ikke adgang til mobilnetværket, skriver Telenor.

De berørte medarbejdere er orienteret, og TT-Netværket er i dialog med relevante myndigheder om sagen, herunder Center for Cybersikkerhed, Datatilsynet og politiet.

Sagen har højeste prioritet, og efterforskningen pågår stadig, hvorfor parterne på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at kommentere yderligere.

Få oplysninger

Ransomware er afpresningssoftware, der kan låse computeren og derefter kræve løsepenge for dens frigivelse. Men Telia og Telenor fortæller ikke, om de er blevet forsøgt afpresset. Blot at der var tale om et ransomware-angreb. Den manglende information skyldes sandsynligvis at sagen stadig er under efterforskning.

I oktober måned kunne DR Nyheder fortælle, at mindst 31 danske virksomheder, skoler og organisationer har været ramt af ransomware-angreb alene i år. I alt er 68 ofre for ransomwareangreb blevet registreret, siden Datatilsynet begyndte at føre statistik i maj 2020. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.