×
ElbilerTophistorie

Tesla åbner Supercharger V4 ladestation med kortlæser

På de nye Supercharger V4 ladestationer behøver "fremmede" ikke nogen app for at lade elbilen.

Tesla har som bekendt åbnet sine ladestationer for elbiler fra andre producenter, men hidtil har disse skullet tjekke priser og betale via en app. Med åbningen af sin syvende Supercharger V4 ladestation i Europa, viser Tesla en anden vej.

På stationen, der ligger i Tottenham, London, er ladestanderne nemlig forsynet med kortlæser til kreditkort. Hermed undgår “fremmede” først at skulle vælge en ladestander i app’en for at begynde at lade. I stedet er det nok at sætte kablet i bilen og svinge betalingskortet hen over terminalen. Den aktuelle pris for opladning vises på en lille skærm på ladestanderen.

Det er heller ikke nødvendigt at oprette en konto i Tesla app’en. Det betyder dog, at man ikke vil kunne drage fordel af de lavere priser, man får som abonnent. Prisen altid udregnes efter “drop in”, altså hvad der gælder for dem, der ikke har et månedligt abonnement.

Supercharger V4
Sådan ser løsningen ud på de nye ladestandere i London (foto: Esther Kokkelmans / X).

Under opladning viser skærmen naturligvis også information om den aktuelle opladningssession.

De nye Supercharger V4 ladestandere er i det hele taget langt mere venlige mod “fremmede”. De har længere kabler, så bilerne ikke behøver at holde i sære positioner for at kablet kan nå bilens ladestik. En anden fordel er, at CCS-stikket er bygget ind i selve ladestanderen, så ikke-Teslaer ikke behøver adapter.

De nye Superchargere er også mere potente en forgængerne. De nye ladestandere i Tottenham kan eksempelvis levere 350 kW – Supercharger V3 toppede ved 250 kW.

Herunder en video der viser, hvordan en ladesession foregår på de nye V4 ladestandere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.