Fremtidens Hjem

Tesla klar med tredje generation af sit solcelletag

Tredje generation af Teslas solcelletag, kaldet Solarglass, er billigere, lettere at montere og mere holdbart, lover Tesla.

Ideen er ikke så dum; et tag fyldt med solceller samler energi i et stort batteri på væggen, hvorfra den sidenhen bruges til at give hjemmet lys, varme og elektricitet. Men Teslas solcelletag, der blev lanceret i 2017, har ikke fanget an som Tesla håbede – og en væsentlig parameter har været prisen. Derfor gik Elon Musk i august måned ud og lovede, at man fremover kan leje taget i stedet for at købe. I håb om at lokke kunder i butikken.

Nu meddeler Musk og Tesla, at de er klar med den tredje generation af solcelletaget. Solarglass, som tredje inkarnation er døbt, er både nemmere at montere, billigere at købe og mere holdbart, lover Tesla. På sin amerikanske hjemmeside skriver Tesla, at et 185 m2 tag med 10 kW solfangere vil koste omkring 230.000 kroner at installere (efter de amerikanske tilskudsordninger). Hvad prisen bliver herhjemme, vides ikke.

Tesla fokuserer i særdeleshed på, at Solarglass-taget er nemmere at montere. Monteringstiden er ifølge Musk klippet fra seks dage til en enkelt dag, hvis der er folk nok på opgaven. Musk fortæller, at firmaet er begyndt et samarbejde med tredjeparts-installatører i håb om at give dem evnerne til at montere taget hurtigere.

I august kom det ligeledes frem, at kæderne Wallmart og Amazon har oplevet brande i solcelletag, der var serviceret af Tesla. I begge tilfælde blev tagene dog leveret af Solar City inden det blev overtaget af Tesla i 2010.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.