Pixel
Transport

Tesla opruster på superchargere – og når ny milepæl

Den nye Model 3 fra Tesla vil stille større krav til antallet af superchargere - og Tesla udvider antallet kraftigt for tiden.

I sidste måned nåede Tesla hele 10.000 superchargere på verdensplan, og der er masser af planer for flere af slagsen over hele verden. Lige nu fokuserer firmaet især på USA fordi det er her, den nye Model 3 er blevet lanceret, og elbilproducenten producerer nu over 5.000 biler om måneden. Faktisk kan det ende med, at Tesla på blot et år har fået dobbelt så mange brugere i USA, og det stiller naturligvis enorme krav til ladestander kapaciteten og hastigheden af opladningen, som Tesla i øvrigt også arbejder på at forbedre drastisk. Men alene i sidste uge åbnede Tesla hele 250 nye standere fordelt på 20 nye stationer – men altså langt flest i USA. Ikke desto mindre er der også godt nyt til danske Tesla-ejere.

Fire nye superchargere i Danmark

Også her i landet udvider Tesla netværket for at give bedre dækning til Tesla ejere på langtur. I løbet af det næste år bliver der åbnet fire nye superchargere rundt om i landet. De fire steder er:

Holbæk

Holstebro

Esbjerg

Nyborg

Med de fire ekstra super chargere når det samlede antal op på i alt 13, og det vestlige Jylland får endelig fornuftig dækning. Du kan i øvrigt se netværket her.

Kommer til at koste

Indtil videre har langt de fleste ejere af en Tesla kunnet tanke gratis på super chargerne fordi Tesla har brugt den gratis opladning som et lokkemiddel for at få folk til at købe bilerne. Med Model 3 bliver det dog ikke tilfældet. Den billigere elbil vil nemlig ikke få gratis opladning. Tesla lover dog, at de vil bruge indtægterne fra opladning ved superchargerne til at udvide netværket yderligere.

De første udgaver af Model 3 forventes til Danmark i løbet af 2019.