fbpx

 

 

Elbiler

Elon Musk bekræfter: Andre elbilproducenter bruger Tesla Superchargere

Der er allerede andre elbilmærker, der bruger Tesla Superchargere - men hvem det er og hvad aftalen er, vil Elon Musk ikke ud med.

Som det ofte sker har Elon Musk svaret på et spørgsmål på Twitter – denne gang fra Marques Brownlee, måske bedre kendt som MKBHD, der er en kendt YouTuber og tech-blogger. Han spørgsmål var simpelt: Hvorfor er der ikke flere bilproducenter der tager Tesla på ordet og laver en ordning så deres biler kan bruge Teslas ladernetværk – noget Elon Musk tidligere har fortalt er muligt. Og Musk var ikke sen til at svare:

Hemmelige aftale med Tesla?

Musk afslører altså ikke i sit Tweet, hvilken (eller hvilke) producenter, der er tale om, men han har for nyligt mødtes med Volkswagens CEO og fået en tur i deres ID.3 – så det er et godt bud, at Volkswagen der måske er den bilproducent ud over Tesla der tager elektriske biler mest alvorligt, er den første “kunde” i butikken.

Muligheden opstod med Model 3

Grunden til, at det overhovedet er en mulighed at oplade eksempelvis ID.3 på en Supercharger er, at Tesla med Model 3 introducerede CCS stikket, der er en standard som langt de fleste elbilsproducenter nu bruger. I USA vil det ikke være muligt for andre producenter at benytte Teslas netværk, da firmaet der bruger deres helt egen standard til opladning.

Virker det allerede?

Vi har tidligere skrevet, at der var en “bug” i Superchargernetværket der gjorde, at man faktisk kunne lade alle elbiler gratis op på Superchargers. Nu er spørgsmålet så, om det reelt var en bug eller bare en test af systemet, det ikke var meningen at nogen skulle opdage…? I hvert fald er det et potientielt enormt plus for udbredelsen af elbiler, at der er adgang til så mange ladepunkter som muligt.

Back to top button