fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Tesla sletter autopiloten i brugt bil

En mand købte en Tesla Model S hos en brugtvognsforhandler, men fik ikke helt, hvad han betalte for. Tesla slettede nemlig autopiloten.

Hvis man køber en bil med forbedringer hos en brugtvognsforhandler, har man så lov at beholde dem? Åbenbart ikke, ifølge Tesla. Selskabet får i disse dage dårlig presse fordi de har fjernet både Enhanced Autopilot og Full Self Driving Capabilities fra en Tesla Model S, der blev solgt videre via en tredjepartsforhandler.

Forhandleren havde personligt købt bilen fra Tesla via en auktion i november måned og videresolgt den til en kunde i december måned. Tre dage senere ”reviderede” Tesla køretøjet – og fjernede altså både autopilot og andre software-udvidelser. Udvidelser, der koster i omegnen af 8.000 dollars, altså knapt 54.000 kroner. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejeren af den omtalte Tesla Model S kontaktede Tesla og fik følgende svar, som er citeret af websitet Jalopnik:

“Dit køretøj er et af de køretøjer, der var forkert konfigureret til Autopilot. Vi har kigget på din købshistorie, og desværre var Full-Self Driving ikke en funktion, som du havde betalt for.”

Hva’behar? Tesla mener med andre ord ikke, at softwareopdateringer kan videresælges sammen med bilen.

Og det er ikke en enlig svale eller en hovsa-fejl; Jalopnik fortæller, at der på forummet Tesla Motors Club er historier fra andre Tesla-ejere med lignende oplevelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button