×
Teknologi

Test af 5G-teknologi på Roskilde Festivalen

Teleselskabet 3 benytter Roskilde Festivalen som en legeplads til at teste en 5G-nøgleteknologi. Det sker i samarbejde med Huawei, der leverer hardwaren.

Helt konkret er det teknologien ‘Massive MIMO’, der testes – og den kan femdoble kapaciteten og give op til tre gange hurtigere datahastigheder på mobilnetværket, ved at optimere eksisterende 4G-teknologi. 3 og Huawei har udrustet fem af masterne i musikområdet med teknologien, der er en del af den “teknologipakke”, der udgør 5G-specifikationerne.

Resultaterne af testen bruges ikke alene af 3 Danmark, men også af 3 Østrig, der møder op for at suge viden.

Det kræver en såkaldt kategori 9-smartphone at kunne udnytte Massive MIMO. Det tæller blandt andet iPhone 7/7 Plus, Xperia XZ og P9, P10 og Mate 9 Pro fra Huawei.

Massivt til stede

3 er, traditionen tro, massivt til stede på Roskilde Festivalen. Teleselskabet leverer blandt andet:

  • 12 opladningsstande med gratis opladning til alle (medbring selv ladekabel)
  • 10 loungemøbler med indbyggede stik til opladning (’fast charging’)
  • En 3Reload-stand på festivalpladsen med gratis opladning til alle (’fast charging’) og ’mobile aid’, hvis mobilen strejker eller er blevet væk. Standen ligger i Trade Zone på festivalpladsen
  • En ’fast track’ app udviklet i samarbejde med VOLT og Roskilde Festival. Med app’en kan festivalgæsterne bestille mad og drikke hos udvalgte boder via mobilen og gå direkte til udlevering i den valgte bod. App’en bruger lokationsbaseret data og viser nærmeste boder med ’fast track’. Brugeren kan gemme sine betalingsoplysninger i app’en eller betale med MobilePay.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.