ElbilerTophistorie

Topchefen forlader Volkswagen

Manden bag Volkswagens elektriske omstilling, Herbert Diess, stopper til september. Hans stilling overtages af Porsche-chefen Oliver Blume.

Højst overraskende har Volkswagen Group meddelt, at topchefen Herbert Diess stopper. Han erstattes på posten af Porsche-chefen Oliver Blume fra den 1. september. Blume vil fortsætte hos Porsche selv efter han overtager roret hos Volkswagen.

Det oplyses ikke officielt hvorfor Herbert Diess stopper, blot at det sker “efter gensidig aftale”. Reuters mener dog at vide, at Porsche- og Piech-familierne står bag. Med over halvdelen af stemmerettighederne og en 31,4% aktiepost i Volkswagen, pressede de på for at få en ændring ved roret.

“Diess var uforbederlig. Han ændrede Volkswagen markant – til det bedre. Men hans kommunikation var elendig,” siger en anonym kilde til Reuters.

Diess’ afskedigelse forbindes også med hans problemer med bilproducentens softwareenhed, Cariad, der har overskredet budgetter men stadig er mange år efter et mål om at lancere en ny softwareplatform.

Herbert Diess er om nogen manden bag Volkswagens elektriske omstilling. Siden 2018, hvor han tiltrådte, har han skubbet hårdt på, for at elektrificere tyskernes bilpark. Med stor inspiration fra Elon Musk, som han udviklede et godt forhold til.

I Europa har Volkswagen endda formået at overhale Tesla i markedsandele. VW har, ifølge Reuters, en markedsandel på 25 procent, sammenlignet med Teslas 13 procent.

Herhjemme havde Volkswagen sidste år en elbils-markedsandel på 21 procent, mens Teslas lå på 14 procent.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.