ElbilerTophistorie

Toyota bZ4X er tilbage efter hjulsvigt

Toyota måtte stoppe salget af elbilen bZ4X, da det blev opdaget, at hjulene kunne falde af. Nu er problemet løst med en ny type hjulbolte.

Kort efter at japanske Toyota i foråret lancerede sin første dedikerede elbil, Toyota bZ4X, måtte de tilbagekalde den igen. Hjulene kunne nemlig falde af. Nu mener Toyota, at problemet er løst – med en ny type hjulbolte.

Ifølge Toyotas svenske informationschef, Christian Hallin, var problemet, at de originale hjulbolte ikke var tilpasset bilens høje ydeevne.

Til det svenske site Vi Bilägere siger han, at de originale bolte kunne løsne sig, under “ekstreme kørselsforhold”. Han uddyber, at det kunne ske, hvis man kørte bilen for hurtigt.

Tilbagekaldelsen omfattede bare 2.700 eksemplarer af Toyota bZ4X. Ingen danskere er berørt, da bilen – helt efter planen – først leveres til kunderne herhjemme i slutningen af året.

Det skyldes at Toyota Danmark kun har valgt at sætte udgaven med 11 kW AC-opladning til salg herhjemme. I andre lande er de “tyvstartet” med 7 kW-udgaven.

Toyota bZ4X deltager i disse dage ved Årets Bil i Danmark 2023 kåringen, der finder sted på og omkring Jyllandsringen ved Silkeborg.

I starten af juni afholdt Toyota den europæiske prøvekørsel for journalister i København. En video med vores oplevelser fra køreturen kan ses herunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.