Elbiler

Toyota pønser på elektrisk udgave af mikrobilen Aygo

Der kan blive voldsom trængsel og alarm på markedet for billige el-mikrobiler næste år, hvis rygterne om en elektrisk Toyota Aygo holder vand.

Toyota har satset hårdt på hybridbiler, men er også begyndt at flirte med  de ”rene” elektriske biler – og den kommende version af Toyota Aygo kan meget vel ende med at være elektrisk. Der er ikke meldt konkrete planer ud, men tanken er slet ikke fremmed for japanerne. Direktøren for den europæiske afdeling af Toyota, Johan Van Zyl, siger blandt andet til Automotive News:

– Visse byer indfører nul-emission zoner, så vi må tænke på fremtiden.  Hvordan skal vi sikre os, at vi har en elektrisk version af en mikrobil, som kan bruges til disse byer?

Japanerne har tidligere meldt ud, at de vil sende tre rent-elektriske biler på markedet i Europa inden 2022. Nemlig den nye elektriske Lexus UX og Toyota CH-R, der begge er kompakte SUV’er. Derudover en varevogn, som bygges af franske PSA.

Og netop PSA kan være endnu et spor; Aygo bygges i samarbejde med netop PSA Group og franskmændene har, ifølge Aiutomotive News allerede indikeret, at fremtidige minibiler fra gruppen – Peugeot og Citroën – bliver elektriske.

Dermed kan der virkelig blive trængsel på markedet for elektriske mikrobiler; Volkswagen Groups trillinger, VW Up er på markedet og Skoda Citigo-e iV og Seat Mii electric, lander begge i starten af næste år. Sidstnævnte bliver Danmarks p.t. billigste elbil med en prislap på under 150.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.