Elbiler

Seat Mii electric bliver Danmarks billigste elbil

Med en pris på 149.990 kroner bliver Seat Mii electric den billigste elbil på markedet i Danmark, når den kommer til marts.

Seat har i dag offentliggjort prisen på sin første elbil, Seat Mii electric, der kommer på markedet til marts næste år. Og helt som ventet bliver bilen blandt de billigste. Ja, faktisk den billigste elbil på markedet.

149.990 kroner bliver prisen – 13.000 kroner billigere end søsterbilen Volkswagen e-Up og 80.000 kroner billigere end Opel e-Corsa, der da også er et nummer større.

Til prisen får man det, Seat selv betegner som en “by- eller pendlerbil” med en elmotor der yder 62 Kw (svarende til 83 heste) og en batteripakke på 32,3 kWh. Det giver den lille bil en rækkevidde på op til 260 kilometer (WLTP). Tal, der ikke overraskende er identiske med Volkswagen e-Up.

Masser af standardudstyr

Til gengæld lover Seat at Mii electric vil have langt mere standardudstyr end traditionelle mikrobiler. Eksempelvis et klimaanlæg der kan fjernbetjenes via SEAT Connect, så man på forhånd kan opvarme kabinen på en kold vinterdag og køle kabinen på en varm sommerdag, ligesom den har DriveMii app, der forvandler førerens smartphone til både navigation og kørecomputer i bilen.

Derudover nævnes 16″ alufælge, trafikskiltegenkendelse, vejbaneassistent, parkeringssensorer bag, lys- og regnsensor, LED-kørelys. Desuden kan man glæde sig over fartpilot, opvarmet forrude, opvarmede el-sidespejle, ambiente-lys i kabinen, højdejusterbart førersæde og sædevarme.

“Hurtig”-opladning

Det måske vigtigste standardudstyr er muligheden for hurtigladning ved 40 kW DC med et CCS-stik, hvilket oplader batteriet til 80 procent på en time. Ikke den mest tjeppe opladning, men bruges bilen primært som bybil, vil den nok mest skulle oplades derhjemme om natten. Lader man med 7,2 kW AC ved en ladeboks hjemme, tager en opladning til 80 procent cirka 4 timer.

Apropos opladning vil Seat Mii electric blive solgt inklusive et Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig pris, standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers landsdækkende netværk af offentlige ladestandere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.