×
Elbiler

Skoda skyder elektrisk fremtid igang med Citigo-e iV

Skoda følger nu efter søstermærket VW og lancerer en elektrisk udgave af sin mindste model under navnet Citigo-e iV. Den kører på gaden i starten af 2020.

Skoda har netop præsenteret sin første elektriske bil. Citigo-e iV bliver Skodas første produktionsklare elbil i Skodas 124-årige historie. Den er startskuddet på firmaets elektriske fremtid, hvor der bl.a. er planlagt 10 elbiler inden udgangen af 2025.

Citigo-e iV er baseret på Skodas populære mikrobil, som har været kåret som Årets Bil i Danmark. Som elbil har den en elmotor på 61 kW (83 hk), og batteriet er et 60 Ah litium-ion-batteri med en kapacitet på 36,8 kWh, der giver bilen en rækkevidde på 265 km (WLTP). Dermed er Citigo-e iV ikke alene en ideel bybil – den kan også anvendes til længere ture, skriver Skoda. 

Bliver det nødvendigt at oplade batteriet undervejs, kan bilen hurtiglade med 40 kW DC via et CCS-ladekabel. Det oplader batteriet til 80 procent på en time. Anvender man en ladeboks med 7,2 kW AC, tager opladning til 80 procent 4 timer og 8 minutter, mens opladning med 2,3 kW tager 12 timer og 37 minutter.

Batteriet er placeret i bunden af Citigo-e iV, så det ikke optager plads i kabine og bagagerum. Således har bilen et bagagerum på 250 liter og 923 liter, når bagsædet bliver fældet frem – kun marginalt mindre end i den traditionelle Citogo, der rummer 251/959 liter.

Til gengæld adskiller Citigo-e iV sig på udseendet, fordi kølergrillen er indfarvet i karrosserifarven i stedet for at være sort. Indvendigt er instrumentpanelet blevet redesignet, og standardudstyret omfatter bl.a. vejbaneassistent og Climatronic-klimaanlæg.

Bilen forventes at få danmarkspremiere i første kvartal næste år. Prisen er endnu ikke fastlagt, men flere udenlandske medier spekulerer i, at den vil koste under 20.000 dollars – 135.000 kroner. Hertil kommer naturligvis eventuelle danske afgifter og skatter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.