ElbilerTophistorie

Toyota præsenterer sin første elbil i København

Toyota har valgt København til den internationale præsentation af sin første dedikerede elbil, Toyota bZ4X.

I de kommende uger skulle der være rig mulighed for at spotte Toyota bZ4X i og omkring hovedstaden. Fra 6. juni og to uger frem præsenterer vil over 300 journalister fra hele Europa nemlig køre 25 bZ4X’ere rundt i og omkring København.

Hos Toyota i Danmark glæder man sig ekstra meget over, at det netop er Danmark, der er valgt til den internationale præsentation af Toyotas første elbil.

– Det er helt fantastisk og virkelig en stor cadeau både til Danmark og ikke mindst København, når Toyota vælger vores hovedstad som værtsby til den internationale præsentation af den første af en lang række nye, dedikerede elbiler fra virksomheden, siger pressechef Anders Tystrup fra Toyota Danmark.

Han peger på, at der er flere årsager til, at den japanske mobilitetsgigant har valgt netop Danmark og København til den internationale præsentation af Toyota bZ4X:

Toyota bZ4X
Toyota bZ4X foran CopenHill ved Amager Bakke.

– I Danmark er der en meget positiv tilgang blandt politikere og offentlige instanser til initiativer, der reducerer CO2 og andre skadelige emissioner. Derudover betragtes Danmark i udlandet i høj grad som et foregangsland inden for den grønne omstilling med fokus på, at det er et samspil af flere grønne teknologier som for eksempel el og brint, der skal løse klimaudfordringerne – helt i tråd med Toyotas egen multiteknologiske tilgang, fortæller Anders Tystrup.

Specialbygget bane ved CopenHill

Selve præsentationen af Toyota bZ4X foregår ved det 85 meter høje CopenHill ved Amager Bakke. Her vil generatorer, drevet af brint, bidrage til opladningen af de 25 bZ4X-elbiler hver dag, så journalisterne får mulighed for at udnytte bilens op til 513 km’s rækkevidde.

Enkelte udgaver af bZ4X vil også være udstyret med et indbygget solcelletag. Det bidrager til opladningen af bilen både under kørslen, og når den holder parkeret. Solcelletaget kan samlet set give op til 1.800 km ekstra kørsel på ren el om året, fortæller Toyota.

Testkørslerne vil foregå både på almindelige veje i og uden for København. Men Toyota har også sørget for, at den nye elbils særlige firehjulstræk for alvor kan stå sin prøve på en specialbygget bane ved CopenHill.

Dansk premiere 18. juni

Toyota bZ4X, får dansk premiere i weekenden 18.- 19. juni, hvor den står klar hos forhandlere over hele landet. Prisen begynder på 387.990 kroner for indstigningsmodellen. Bilen fås kun med en enkelt batteristørrelse (71,4 kWh). Til gengæld kommer den i tre udstyrsvarianter og der kan vælges mellem enten for- eller firehjulstræk. 

Herunder en oversigt over varianter, tilkøb og priser. Bilen kan også bygges og forudbestilles hos Toyota.

VARIANTPRISDESIGNPAKKEPREMIUMPAKKESOLCELLETAGFIREHJULSTRÆK
Essential387.990 kr.
Active409.990 kr.16.000 kr.23.000 kr.20.000 kr.
Executive446.990 kr.InklusiveInklusive12.000 kr.20.000 kr.

iNPUT er også inviteret til testkørslen af Toyota bZ4X. Har du specifikke spørgsmål om bilen, der presser sig på, er du mere end velkommen til at stille dem i kommentarfeltet nedenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.