Teknologi

Vestagers sidste mål bliver Qualcomm. Igen.

Margrethe Vestagers sidste skalp som Konkurrencekommissær lader til at blive chipproducenten Qualcomm, der anklages for at fuske med priserne på 3G-chips.

Margrethe Vestager har endnu et skud i bøssen, inden hun senere i år fratræder som Konkurrencekommissær i EU – og hun har angiveligt indstillet sigtet på chip-fabrikanten Qualcomm, skriver Bloomberg, der citerer kilder inden for EU. Bøden kan falde så tidligt som i næste måned.

Det er ikke første gang Vestager har været efter Qualcomm. Sidste år måtte Qualcomm betale en bøde på 997 millioner euro – 7,3 milliarder kroner – for at lave benspænd mod konkurrenter, der ville levere chips til Apple. Qualcomm har anket den dom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nuværende EU-undersøgelse handler om 3G-chips til dongler, der blev solgt mellem 2009 og 2011. Ifølge anklagerne har Qualcomm solgt chipsene til under kostprisen for at presse den konkurrerende producent Icera, der nu er opkøbt af Nvidia, ud af markedet. 

Undersøgelsen er ikke meldt ud til offentligheden og derfor har kilderne valgt at være anonyme, ligesom hverken EU eller Qualcomm har villet udtale sig i sagen. 

Margrethe Vestager har i sine år som EUs Konkurrencekommissær vist sig som lidt af en mare for de store amerikanske tech-selskaber. Hun har uddelt en kæmpebøde på 70 milliarder kroner til Google og tvunget Apple til at betale mere end 100 milliarder kroner i skatter. Senest har hun fået støtte til en global digital skat fra verdens førende økonomier, de såkaldte G20-lande.

Qualcomm leverer chips til smartphones, men tjener de fleste af sine penge på patenter. Mobilproducenter betaler til Qualcomm lige gyldigt om de bruger firmaets fysiske chips eller ej. Det har tirret regeringer over hele verden til at kigge nærmere på Qualcomms forretningspraksis.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.