TeknologiTophistorie

Vi har Nordens bedste bredbånd

Danmark er det land i Norden og Baltikum, hvor flest har adgang til hurtigt bredbånd. 95 procent af danske boliger har mindst 100 Mbit/s.

Danmark er helt i front i forhold til de øvrige lande i Norden og Baltikum, når det drejer sig om være forbundet til den digitale infrastruktur. I 2019 var 94 procent af landets boliger dækket med fastnet-bredbånd med mindst 100 Mbit/s download. Det viser rapporten Telecommunications Markets in the Nordic and Baltic Countries 2019, som netop er blevet offentliggjort.

Det er særligt adgangen til hurtigt bredbånd via enten kabel-tv- eller fibernet, som er årsagen til, at Danmark ligger forrest i feltet, fortæller Energistyrelsen i en pressemeddelelse. Udviklingen ser ud til at fortsætte. Aktuelt har 95 procent af danskerne i 2020 adgang til 100 Mbit/s, fortæller styrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen


bredbånd

Mange mobilpakker i Danmark

Hvad angår indkøbsvaner, er danskerne blandt de folk i Norden og Baltikum, som i højeste grad efterspørger mobile bredbåndsydelser. Når det kommer til mobilabonnementer med tale og data (mobilpakker) pr. indbygger i 2019, besætter Danmark og Finland førerpladserne sammenlignet med de øvrige lande i Norden og Baltikum. Begge lande har 1,17 abonnementer pr. indbygger. Mobilabonnementer inkluderer salg til både privat og erhverv.

Finnerne er dog i en liga for sig, når det kommer til brug af mobildata og de up- og downloadede i gennemsnit 36,3 GB mobildata pr. måned i 2019. Her er en danskernes gennemsnitlige forbrug af mobildata noget lavere med i gennemsnit 13,2 GB pr. måned.

Fakta

De nordiske og baltiske telemyndigheder har i statistikarbejdsgruppen ’Nordic-Baltic working group on statistics and definitions’ udarbejdet den fælles årlige statistik – ’Telecommunication markets in the Nordic and Baltic Countries’. Statistikken sammenligner tal for udviklingen på de nordiske og baltiske telemarkeder bl.a. for bredbånd, mobil- og fastnettelefoni, tv-distribution, de største selskabers markedsandele og omsætnings-/investeringstal. Hele rapporten kan læses her (PDF – åbner i nyt vindue).

Artiklen fortsætter efter annoncen


Back to top button