×
TeknologiTophistorie

Danmark har EU’s bedste bredbånd og mobilnetværk

Ingen lande i Europa overgår Danmark, når det kommer til digital infrastruktur i form af bredbåndsforbindelser og mobile netværk.

Europa-Kommissionen har offentliggjort den årlige rapport Digital Economy and Society Index 2021, som blandt andet viser, hvor godt de enkelte EU-lande klarer sig i forhold til udrulning og anvendelse af digital infrastruktur via for eksempel bredbånd eller mobile netværk. Rapporten viser, at Danmark samlet set er nummer 1 ud af de 27 medlemslande.

Det er en forbedring i forhold til sidste år, hvor Danmark måtte “nøjes” med en tredjeplads.

Årsagen er blandt andet en god bredbåndsdækning, og at de nødvendige frekvenser er til rådighed for den igangværende 5G-udrulning. Dermed har danskerne samlet set den bedste adgang til digital infrastruktur af alle landende i Europa.

– Vi får igen bekræftet, at Danmark har en digital infrastruktur i verdensklasse – denne gang vinder af europamesterskabet. Et resultat af gode rammer for udrulningen af digital infrastruktur i Danmark, og en telebranche, som har vist sig villig til at investere i fremtiden, siger Stine Leth Rasmussen, der er vicedirektør i Energistyrelsen.

bredbånd

Styrelsen fortæller videre, at Danmarks førsteplads i høj grad skyldes, at telebranchen årligt investerer store milliardbeløb i blandt andet udrulning af bredbånd. Telebranchen havde i 2020 et rekordhøjt investeringsniveau på mere end 10 mia. kroner.

“Den markedsbaserede udrulning af blandt andet fastnet bredbånd har været stærkt medvirkende til, at 96 procent af alle boliger og virksomheder i 2021 er dækket med en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload,” fortæller Energistyrelsen.

Derudover har Danmark i 2021 holdt auktioner over de sidste frekvensbånd til 5G, så alle frekvenser nu er solgt og tilgængelige for mobiloperatørerne.

Hele rapporten, Digital Economy and Society Index 2021, kan læses her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.