fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Danmark har EU’s bedste bredbånd og mobilnetværk

Ingen lande i Europa overgår Danmark, når det kommer til digital infrastruktur i form af bredbåndsforbindelser og mobile netværk.

Europa-Kommissionen har offentliggjort den årlige rapport Digital Economy and Society Index 2021, som blandt andet viser, hvor godt de enkelte EU-lande klarer sig i forhold til udrulning og anvendelse af digital infrastruktur via for eksempel bredbånd eller mobile netværk. Rapporten viser, at Danmark samlet set er nummer 1 ud af de 27 medlemslande.

Det er en forbedring i forhold til sidste år, hvor Danmark måtte “nøjes” med en tredjeplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsagen er blandt andet en god bredbåndsdækning, og at de nødvendige frekvenser er til rådighed for den igangværende 5G-udrulning. Dermed har danskerne samlet set den bedste adgang til digital infrastruktur af alle landende i Europa.

– Vi får igen bekræftet, at Danmark har en digital infrastruktur i verdensklasse – denne gang vinder af europamesterskabet. Et resultat af gode rammer for udrulningen af digital infrastruktur i Danmark, og en telebranche, som har vist sig villig til at investere i fremtiden, siger Stine Leth Rasmussen, der er vicedirektør i Energistyrelsen.

bredbånd

Styrelsen fortæller videre, at Danmarks førsteplads i høj grad skyldes, at telebranchen årligt investerer store milliardbeløb i blandt andet udrulning af bredbånd. Telebranchen havde i 2020 et rekordhøjt investeringsniveau på mere end 10 mia. kroner.

“Den markedsbaserede udrulning af blandt andet fastnet bredbånd har været stærkt medvirkende til, at 96 procent af alle boliger og virksomheder i 2021 er dækket med en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload,” fortæller Energistyrelsen.

Derudover har Danmark i 2021 holdt auktioner over de sidste frekvensbånd til 5G, så alle frekvenser nu er solgt og tilgængelige for mobiloperatørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele rapporten, Digital Economy and Society Index 2021, kan læses her.

Back to top button