×
ElbilerTophistorie

Video: Første kig på Dacia Spring

Vidste du, at Dacia Spring er smallere end en Up? Her er vores første indtryk af Danmarks billigste elbil.

Til september kører Danmarks hidtil billigste elbil ud på gaderne. Med sin relativt lave pris har Dacia Spring Electric allerede akkumuleret stor interesse hos iNPUTs læsere og vi får forhåbentlig lov at låne bilen, så vi kan lave en reel anmeldelse af krabaten. Indtil da har vi samlet disse første indtryk, som du kan se i videoen herover.

Vidste du eksempelvis, at den – på trods af, at den har visse ligheder med en SUV – faktisk er smallere end Volkswagen Up? Den er heller ikke mere end 13-ish centimeter længere. Til gengæld kan den vende hurtigere end Ronaldo; den har en venderadius på bare 4,8 meter. Hvem sagde bybil?

Dacia Spring kommer til landet i to varianter, men drivlinjen er ens på dem begge. Det er udstyrsniveauet, der adskiller dem. Bilen har en WLTP-rækkevidde på 225 kilometer (blandet kørsel), men holder man sig til bykørsel, kan der klemmes op til 305 kilometer ud af batteriet.

Der er heller ikke den store risiko for fartbøder, for det tager hele 15 sekunder – i medvind – at få bilen op på 100 kilometer i timen. Motoren leverer, hvad der svarer til 44 heste.

En ting, der nok optager et par af jer, er sikkerheden. Dacia er jo ikke just kendt for sine sikkerhedsfeatures, men Spring er endnu ikke blevet testet hos Eurocap. Renault., der står bag Dacia, forventer dog selv, at den vil få to stjerner ud af fem mulige.

Vil du have besked, når vi laver nye videoer om elbiler? Så abonner på vores Youtube-kanal – bare klik på dette link.

For en god ordens skyld er her en oversigt over de forskellige udstyrsvarianter:

ComfortComfort Plus
StandardudstyrManuel aircondition
DAB-radio med Bluetooth
USB
LED-dagslys
14-tommer Flexfælge
TEP / stofpolstring
Mode 3 ladekabel
Techno Pack (MediaNav 7-tommer skærm med Apple CarPlay / Android Auto, Bluetooth, Navigation, DAB-radio).
Bakkamera og baksensor.
Orange Pack (interiør / eksteriør)
Reservehjul
Metallak
EkstratilbehørReservehjul (700 kr.)
Ladekabel mode 3 Type 2
Hurtigladning 50 kW (5.000 kr.)
Ladekabel mode 3 Type 2
FarverKaolin hvid 
Metallak (5.000 kr.): Cenote blå, Ligtning sølv 
Kaolin hvid
Lightning grå
Cenote blå
Pris inklusiv. levering128.990 kr.139.990 kr.

Siden midten af april har man kunnet forudbestilt bilen og de første leveringer herhjemme forventes i september. Læs mere på Dacia.dk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.