fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Volkswagen afslører “opladerrobot” der selv kan oplade elbiler

Volkswagen har bygget en robot der selv kører hen til elbilen, åbner ladedækslet og indsætter stikket.

Et af de store problemer med udrulningen af opladernetværket rundt om i verden er, at biler der skal oplades nødvendigvis skal holde ved en oplader. Tit holder de der meget længere end det egentlig er nødvendigt. Men det har Volkswagen måske en løsning på nu, for de har bygget en fungerende prototype på en robot, der selv kan køre rundt og oplade elbiler på en parkeringsplads eksempelvis. Robotten er i resultatet af udviklingen på “oplader butleren” som VW tidligere har afsløret at de arbejdede på (læs om konceptet hos Elektrek her – bemærk at linket er til engelsk side) – og den endelige prototype ligner meget konceptet.

På videoen herunder kan du se, hvordan systemet fungerer i praksis:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klarer alt selv

Robotten, Volkswagen har bygget, er i stand til at tage sig af hele processen med opladning – den kan endda selv åbne dækslet over ladeporten på de modeller, der kræver det – alternativt vil bilen selv åbne dækslet når robotten giver besked om, at den er klar til at lade.

Se også: Selvkørende biler – hvornår kommer de og hvordan virker de?

Kræver meget plads

Som det ses af videoen er der det problem med den nye robot, at den kræver en hel del plads på siden af bilen – hvilket, hvis robotten blev indført på eksisterende parkeringspladser ville give store problemer. Men hvis man tænker sig en fremtid hvor bilerne er selvkørende, vil de eksempelvis kunne skiftes til at køre hen og blive ladet op mens de ikke er i brug – vel at mærke uden at der skal være mennesker til at klare at sætte stikket i. Især kan det blive interessant, hvis eksempelvis Elon Musks drøm om en flåde af selvkørende biler i de store byer bliver til virkelighed. Bilerne vil så kunne køre rundt og tage ture indtil de har brug for strøm – hvorefter de vil kunne køre til et garageanlæg hvor robotten her vil kunne sørge for en opladning.

Back to top button