×
ElbilerTophistorie

Volkswagen puster nyt liv i e-Up

Indtil Volkswagen er klar med den billigere ID.1 om tre år, skal e-Up lukke hullet ned til de billigste elbiler på markedet.

Lad os bare se det i øjnene; prisen spiller en væsentlig rolle, når vi skal vælge bil. Elbiler er populære og der er et stigende behov for valgmuligheder i den billigere ende. Derfor vil Volkswagen nu genoptage produktionen af den lille e-Up, indtil de er klar med ID.1’eren i 2025.

Tyskerne indstillede produktionen i 2020 på grund af manglende efterspørgsel. Men allerede i maj sidste år kom e-Up tilbage på det danske menukort. Nu skrues der op, så den også leveres til andre europæiske lande, skriver Automotive News.

Årsagen skal findes i den øgede interesse for billige elbiler som Dacia Spring og Renault Zoe. Dacia Spring kan herhjemme fås for under 140.000 kroner. Den billigste VW ID.3 indstigningsmodel står i 315.000 kroner, mens e-Up kan købes for 175.000 kroner.

Populær minibil

Der er solgt mere end 1.700 e-Up herhjemme. Alene sidste år kom der 745 nye eksemplarer af den populære lille elbil til landet. Volkswagen planlægger, at modellen – der grundlæggende er udviklet som fossilbil – skal erstattes med ID.Life / ID.1 om tre år.

Under den korte motorhjelm på e-Up ligger en 83 hk og 212 Nm stærk elmotor, der sikrer, at den kan løbe fra 0 til 100 km/t på 11,9 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 130 km/t.

Et lihium-ion-batteri på 32,3 kWh placeret under gulvet giver e-up en WLTP-rækkevidde på op til 258 km ved blandet kørsel og cirka 350 km ved bykørsel. Batteriet kan oplades fra 0 til 80 procent på cirka 60 minutter ved en ladeeffekt på 40 kW (DC), og med en ladeboks og 7,2 kW (AC) tager det 5 timer og 27 minutter at oplade batteriet fra 0 til 100 procent.

Volkswagen e-Up leveres kun i en enkelt udstyrsversion, der til gengæld indeholder udstyr som bakkamera, fartpilot, el-opvarmet forrude, klimaanlæg og regnsensor. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.