×
ElbilerTophistorie

Volkswagen skyder milliarder i Rivian

Volkswagen forsøger at løse sine software-udfordringer ved at investere massivt i den amerikanske elbilproducent Rivian.

Volkswagen vil investere op mod 35 milliarder kroner i elbilproducenten Rivian. De to virksomheder meddelte tirsdag aften, at de har dannet et joint venture og starter et partnerskab. Sammen skal de samarbejde og udvikle næste generation af software til elbiler.

Partnerskabet giver også Volkswagen adgang til Rivians nuværende softwarearkitektur til brug i deres egne køretøjer og denne vil blive integreret i gruppens biler hurtigst muligt.

Rivian håber derimod at kunne sænke sine indkøbsomkostninger gennem samarbejdet med Volkswagen.

– Ikke alene forventes dette partnerskab at bringe vores software og tilhørende zonearkitektur til et endnu bredere marked gennem Volkswagen Groups globale rækkevidde, men dette partnerskab forventes også at hjælpe med at sikre vores kapitalbehov for væsentlig vækst, siger RJ Scaringe, der er administrerende direktør for Rivian.

Investeringen skal blandt andet bruges til udviklingen af den kommende massemarkedsmodel Rivian R2.

Rivians elektriske arkitektur er zonebaseret, hvor elektroniske kontrolenheder er ansvarlige for flere køretøjsfunktioner og kommunikerer indbyrdes i et fælles softwaresprog. Andre bilproducenter benytter typisk kontrolenheder fra forskellige producenter med hvert deres programmeringssprog, hvorefter der skal skrives software, der tillader enhederne at tale sammen.

Netop Rivian R2 bliver den første bil med den seneste udgave af selskabets software. Den forventes på vejene i 2027. Et fælles produkt mellem VW og amerikanerne vil blive lanceret “i anden halvdel af årtiet”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.