ElbilerTophistorie

Volvo EX90 får tovejs-opladning

Den fuldelektriske Volvo EX90, der afsløres den 9. november, bliver den første Volvo nogensinde, som hardwareudvikles til tovejs-opladning.

Volvo Cars tror på, at elbiler med tovejs-opladning kan være svaret på, hvordan man bedst muligt effektiviserer og øger andelen af vedvarende energikilder i den elektricitet man bruger. Med tovejs-opladning vil bilen fungere som en energikilde på hjul – for når man oplader bilen derhjemme, vil energien blive videregivet til resten af hjemmet, mens man på farten vil kunne videregive energien til andre enheder, såsom et musikanlæg.

Den kommende fuldelektriske Volvo EX90, der afsløres den 9. november, bliver derfor hardwareudviklet til tovejs-opladning. Det skal give bilen potentiale til at blive en central energikilde i hjemmet, samtidig med at den vil gøre det muligt at effektivisere energiforbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig vil Volvo Cars-app’en opdateres med henblik på, at man gennem app’en vil kunne se, hvornår efterspørgslen på el er på sit laveste. 

– Med Volvo EX90 kan du videregive energi til flere aspekter og enheder i din hverdag. Du kan udnytte energien på mange måder – fra at lade din elcykel op i hverdagen, til at tilslutte elektrisk kogegrej på din campingtur i weekenden. Du kan endda bruge energien til at forsyne dit hus i de timer, hvor efterspørgslen og prisen på el er på sit højeste, siger Head of Electrification Ecosystem, Olivier Loedel.

På de markeder som tillader tovejs-opladning, vil hele ladeprocessen være automatisk og udelukkende styret af en intelligent ladefunktionalitet i Volvo Cars-app’en. Den bagvedliggende algoritme skal også sørge for, at Volvo EX90-batteriet oplader og aflader batteriet på en måde, så risikoen for batteriforringelse reduceres.

Tovejs-opladning kan understøtte elnettet

Afhængig af det enkelte markeds regler, kan tovejs-opladning også give kunderne mulighed for at understøtte elnettet på flere forskellige måder. Dette kan blandt andet omfatte muligheden for at sælge energi til elnettet i spidsbelastningstider med høj efterspørgsel, eller omvendt købe energi i perioder hvor der er overskud af vedvarende energi. 

– Vi tror på en fremtid, hvor vores kunder kan understøtte elnettet ved hjælp af denne teknologi, da det muliggør en mere effektiv brug af elektricitet i hverdagen, siger Olivier Loedel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbuddet om tovejs-opladning vil i første omgang blive lanceret på udvalgte markeder. Volvo Cars er i øjeblikket ved at undersøge, hvilke funktioner de vil kunne tilbyde på de enkelte markeder. Volvo EX90 er som udgangspunkt udstyret med den nødvendige hardware til at understøtte elnettet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.