×
ElbilerTophistorie

Volvo vil reducere ladetiden med 30 procent

Volvo Cars forventer, at ny software kan reducere tiden, det tager at oplade biler fra 10 til 80 procent med op til 30 procent.

Et nyt samarbjede skal reducere ladetiden i biler fra Volvo med op til 30 procent, fortæller selskabet i en pressemeddelelse. Tiltaget er baseret på algoritmebaseret opladningssoftware og selskabet vil bruge softwaren i sin nye generation af fuldelektriske biler.

Bag softwaren står det London-baserede Breathe, der udvikler software til batteristyring.

I modsætning til traditionel opladning, der virker trinvis og er baseret på såkaldte forudbestemte regler, er Breathes software en adaptiv og dynamisk opladning, der kontrollerer batteriet i realtid. 

Volvo Cars forventer – alt efter batteripakkens størrelse –  forbedringer af opladningstiden på mellem 15-30 procent. Det kan opnås uden at ændre batteripakkens design. Ifølge selskabet bliver optimeringen af batteriet let at skalere, da softwaren er kompatibel med den hardware, Volvo Cars har i sin nye generation af fuldelektriske biler.

– Det kommercielle partnerskab med Breathe hjælper os med at adressere en velkendt udfordring for elbilskunder. Hurtigere opladningstider er et afgørende skridt i den rigtige retning, siger Ann-Sofie Ekberg, CEO for Volvo Cars Tech Fund.

Læs også: Nu får Volvos elbiler snart “lokale” batterier.

Ifølge Volvo Danmark vil nye Breathe Charge software ikke kunne installeres i eksisterende modeller, men udelukkende i fremtidige modeller.

[Opdateret 13.03.2024, klokken 11:47]

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.