Elbiler

VW lover en elbil “så god som en Tesla men til den halve pris”

VW har en hel bunke elbiler på tegnebrættet der skal være på markedet inden 2020 - og de kommer til at koste fra kun 134.000 kr.

For noget tid siden kunne vi fortælle, at BMW udemærket ved, at Tesla er en trussel imod dem. Nu har Volkswagen også udråbt den amerikanske producent som en direkte konkurrent – og VW har en plan for, hvordan det skal håndteres.

Lige så god til halv pris

“Inden 2020 vil vi have lige så gode elbiler som Tesla – men til den halve pris”. Det er den modige udtalelse, CEO Herbert Diess kom med i ZDF programmet “Maybrit Illner”.

“Vi har investeret over 30 milliarder euro i udvikling og produktion og har allerede bygget en fabrik i Zwickau og er igang med at bygge en ny i Shanghai,” sagde VW chefen også i det tyske program. Tidligere har han også udtalt, at VW ser Tesla som deres største konkurrent – og det er noget af en udtalelse for en chef i bilbranchen, der normalt aldrig taler om konkurrenterne – og slet ikke nævner dem ved navn.

Løsningen hedder I. D. Concept

VW har planlagt en hel række biler bygget på deres I. D. Concept – vi har tidligere skrevet om blandt andet deres folkevognsrugbrød og en elektrisk udgave af den klassiske Beetle. Men direktørens forhåbning om at kunne levere en bil der både er bedre og meget billigere er formentlig den kommende NEO, der er en smule større end en Golf til omkring 27.000€ – og en mindre udgave der skulle blive prissat helt nede omkring 18.000€ (Omkring 134.000 danske kroner.) Til sammenligning forventes den billigste Model 3 fra Tesla at ligge imellem 300.000 og 400.000 kr. – formentlig i den øvre ende.

Desværre for VW er deres “track Record” ikke enormt god – de har blandt andet tidligere udsendt en pressemeddelelse, hvori de slog fast at de ville være den største producent af elbiler i 2018. Med mindre de begynder at sælge elbiler til 25.000 kr. indtil nytår kommer det formentlig ikke til at ske.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.