Elbiler

VW trækker i håndbremsen – lukker fabrikker i hele Europa

Coronavirus lukker nu næsten samtlige Volkswagens fabrikker i Europa. Det er uvist, hvordan det vil påvirke lanceringen af Volkswagen ID.3.

Tirsdag morgen afholdt Volkswagen sin årlige pressekonference om sidste års regnskab, men den største nyhed var, at bilfabrikanten nu vælger at lukke næsten alle europæiske fabrikker ned på grund af coronavirussen. Dermed følger VW flere andre bilproducenter, der enten har stoppet eller planlægger at stoppe bilproduktionen midlertidigt.

Ifølge topchefen Herbert Diess vil fabrikkerne blive stoppet ”i nær fremtid” og tanken er, at de skal være lukket ned i mindst to uger. Det inkluderer fabrikker i Tyskland, Spanien, Slovakiet og Italien.

– Spredningen af coronavirus påvirker i øjeblikket den globale økonomi. Det er usikkert, hvor alvorligt eller hvor længe dette også vil påvirke Volkswagen Group. I øjeblikket er det næsten umuligt at lave en pålidelig prognose, siger Frank Witter, der er finanschef hos Volkswagen, i en pressemeddelelse.

En person, der arbejder på Volkswagen-fabrikken i Wolfsburg, har vist sig at være smitet med coronavirus og er nu i karantæne.

– Vi bruger fuldt ud alle foranstaltninger i taskforce-tilstand for at støtte vores medarbejdere og deres familier og for at stabilisere vores forretning, fortalte Frank Witter.

Corona-pandemien kommer ikke belejligt for nogen som helst, men timingen er specielt uheldig for Volkswagen, der i disse måneder forsøger at producere et stort antal af den Volkswagen ID.3 elbil, der er udset af firmaet til at være dets tredje historiske kvantespring (efter boblen og Golf).

VW har vist sig at have store problemer med softwaren i bilen, der er planlagt til at komme ud til forhandlerne til august. Nu må vi se, om det fortsat er realistisk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.