TeknologiTophistorie

WiFi 7 er på vej med store hastigheder

Der er så at sige fart på udviklingen af WiFi-standarderne. Nu præsenterer TP-Link WiFi 7 der kan levere ekstreme hastigheder.

TP-Link har inviteret til event den 14. november. Her er vil netværksproducenten præsentere WiFi 7, der er næste iteration af WiFi-standarden.

Fokus for den nye standard er hastighed, hastighed, hastighed. Hvor WiFi 6(e) fokuserede primært på håndtering af mængden af enheder på netværket, så skal WiFi 7 bygge videre og sikre tårnhøje hastigheder.

WiFi 7 bliver også kendt som IEEE 802.11be Extremely High Throughput (EHT). Det vil fungere på alle tre frekvensbånd, som kendes i dag. Det vil sige 2.4 GHz, 5 GHz og 6 GHz. Udnyttelsen af det fulde spektrum vil i følge TP-Link være svaret, skulle man døje med buffering, forsinkelse og overbelastning på sit netværk. Standarden vil være 4.8 gange hurtigere end WiFi 6 og 13 gange hurtigere end WiFi 5.

Læs også: Google lancerer Nest Wifi Pro

Hastighederne kan på WiFi 7 nå hele 46 Gbps. Til sammenligning er hastigheden på WiFi 6 (802.11ax) 9.6 Gbps og på WiFi 5 (802.11ac) 6.9 Gbps.

Specifikationerne sammenlignet med nuværende standarder kan ses i oversigten nedenfor. Klik på billedet for fuld størrelse.

Hvis du ønsker at dykke endnu længere ned i specifikationerne på den kommende WiFi-standard, så har TP-Link her givet et glimrende overblik over nyhederne.

Eventet afholdes den 14. november klokken 19 dansk tid. Informationer om hvordan det kan ses findes hos TP-Link.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.