fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Windows 10-opdatering med nyt ”lyst” tema er ude

Microsoft går imod strømmen med et nyt ”Light Theme” i den seneste opdatering af Windows 10. Her kan du se, hvad den ellers indeholder.

Microsoft holder sit løfte om to årlige opdateringer og har netop annonceret, at de har gjort den næste store udgave af Windows 10 tilgængelig. Maj 2019-opdateringen, som den hedder, er ikke lige så smækfyldt med nye funktioner som sine forgængere, men der er stadig et par interessante nyheder. For eksempel indeholder den et nyt ”lyst” tema, der går helt imod strømmen; alle andre satser på Dark Mode.

Light Theme blev annonceret i november, men har hidtil kun været tilgængelig for medlemmer af Windows Insider-programmet. Nogen vil måske hævde, at Windows 10 allerede er temmelig lyst, men med opdateringen får væsentlige komponenter som Task Bar og Start Menu en matteret glas-overflade, ligesom der er hvide baggrunde over hele styresystemet. Der er også et lysere baggrundstapet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over Light Theme indeholder Windows 10-opdateringen også disse ændringer:

  • Integreret understøttelse af Kaomoji som  (⊃。•́‿•̀。)⊃, ヽ(ˇヘˇ)ノ, ٩(╬ʘ益ʘ╬)۶
  • Programmer kan nu afvikles i en ”sandkasse”, hvilket øger sikkerheden markant, da de så ikke får adgang til væsentlige systemfiler.
  • Cortana og Søgning er adskilt for at undgå forvirring.
  • Der er et nyt værktøj til at tage skærmbilleder.
  • Windows bruger nu kunstig intelligens til at afgøre, hvornår du bruger computeren, så opdateringer kan installeres mens computeren er ledig.
  • De store opdateringer opdateres ikke længere automatisk. Man kan også udskyde sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser i op til fem uger.

Klog af skade

Microsoft har samtidig ændret måden, som opdateringen installeres på computeren. Efter den katastrofale Windows 10 Okotober 2018-opdatering, der resulterede i at flere brugere mistede filer, har Microsoft sørget for, at processen reserverer 7 gigabyte lagerplads til opdateringen alene. Ifølge Microsoft vil opdateringen heller ikke bleve rullet ud lige så hurtigt som normalt.

Hvis du endnu ikke har modtaget opdateringen, kan du aktivere den manuelt ved at gå til Indstillinger –> Opdateringer & sikkerhed –> Windows Update og vælge ”søg efter nye opdateringer”. Microsofts forsigtighed gør, at ikke alle har den mulighed, men hvis du virkelig vil have opdateringen kan du hente Microsoft Update Assistant her.

Back to top button