×
Teknologi

Windows 10 flytter alle programmer ud i en 3D-verden

Med den nye Windows 10 kan du arbejde med Photoshop og Word i Augmented Reality.

Microsoft har netop sluppet et nyt Insider Preview af Windows 10 med en spøjs ny funktion; muligheden for at afvikle helt almindelige todimensionelle programmer i et Augmented Reality-miljø. Jeps, Excel, Word eller enddog Photoshop kan pludselig afvikles i en 3D-verden. Det fremgår af et nyt blogpost fra Microsoft.

Helt almindelige Win32-programmer – 2D-programmer, der egentlig er bygget til skrivebordet – kan nemlig afvikles i Windows Mixed Reality-miljøet der bruges til både virtual reality-headsets og Microsofts eget HoloLens-headset. Tidligere har det kun været muligt at afvikle programmer, der var skrevet specifikt til funktionen via UWP API’en, men nu lader det til, at alle Windows-programmer fungerer i AR-miljøet.

Hvis du har lyst til at bruge Photoshop eller Visual Studio med en VR-hjelm på, kan du altså gøre det.

Præcis hvad baggrunden er for den nye funktionalitet, kan der kun gættes på. Måske forsøger Microsoft bare at gøre sin HoloLens-hjelm mere interessant for brugerne? Eller, mere realistisk, viser udviklerne nye muligheder for relativt nemt at bygge nye typer brugerflader baseret på en 3D-verden.

Funktionen findes i Build 18329, der burde være tilgængelig, hvis du har meldt dig til Microsofts preview-program.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.