fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Windows 10 flytter alle programmer ud i en 3D-verden

Med den nye Windows 10 kan du arbejde med Photoshop og Word i Augmented Reality.

Microsoft har netop sluppet et nyt Insider Preview af Windows 10 med en spøjs ny funktion; muligheden for at afvikle helt almindelige todimensionelle programmer i et Augmented Reality-miljø. Jeps, Excel, Word eller enddog Photoshop kan pludselig afvikles i en 3D-verden. Det fremgår af et nyt blogpost fra Microsoft.

Helt almindelige Win32-programmer – 2D-programmer, der egentlig er bygget til skrivebordet – kan nemlig afvikles i Windows Mixed Reality-miljøet der bruges til både virtual reality-headsets og Microsofts eget HoloLens-headset. Tidligere har det kun været muligt at afvikle programmer, der var skrevet specifikt til funktionen via UWP API’en, men nu lader det til, at alle Windows-programmer fungerer i AR-miljøet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis du har lyst til at bruge Photoshop eller Visual Studio med en VR-hjelm på, kan du altså gøre det.

Præcis hvad baggrunden er for den nye funktionalitet, kan der kun gættes på. Måske forsøger Microsoft bare at gøre sin HoloLens-hjelm mere interessant for brugerne? Eller, mere realistisk, viser udviklerne nye muligheder for relativt nemt at bygge nye typer brugerflader baseret på en 3D-verden.

Funktionen findes i Build 18329, der burde være tilgængelig, hvis du har meldt dig til Microsofts preview-program.

Back to top button