Fremtidens HjemTophistorie

Wiz SpaceSense sporer bevægelse ved hjælp af wi-fi

"Bølger" i wi-fi signalet giver SpaceSense-teknologien fra Wiz mulighed for at styre den intelligente belysning uden sensorer.

Forestil dig, at dine intelligente pærer ved, når du træder ind i et rum og automatisk tænder lyset. Hidtil har det krævet en ekstern sensorenhed, men Wiz har fjernet sensoren fra ligningen og bygget funktionen ind i selve systemet. Hvordan, spørger du? Ved at bruge wi-fi signalet til til at registrere bevægelse. Wiz kalder teknologien for SpaceSense.

Vi skrev om princippet bag teknologien så sent som i februar måned. Uden at vide, at den var lige på trapperne.

Wi-fi signaler bliver lidt forstyrret, når folk bevæger sig rundt i et rum, som en krusning i en swimmingpool. Ved at måle de små afvigelser i signalstyrken forårsaget af disse forstyrrelser, kan WiZ-lysene vurdere, om der bevægelse i værelset.

Detekteringen er omnidirektionel. Det betyder, at SpaceSense, til forskel fra traditionelle bevægelsessensorer, ikke kræver at udstyret vinkles på en særlig måde. SpaceSense vil automatisk tænde lyset, når du går ind i rummet og slukke det igen, når der ikke længere registreres bevægelse. Systemets følsomhed kan justeres for at forhindre kæledyr i at tænde og slukke lyset.

Endnu bedre er det, at teknologien kan aktiveres allerede senere på måneden, når Wiz udsender Wiz 2.0 app’en. SpaceSense kan aktiveres for de fleste nye produkter introduceret efter september 2021 og alle Connected by WiZ-produkter – inklusive WiZ, Philips Smart LED og andre OEM- og private label-mærker.

Det bliver interessant at se, hvor godt teknologien virker i praksis, i forhold til en dedikeret sensor. Der er allerede anmeldereksemplarer på vej mod iNPUT, så forvent en anmeldelse snarest.

Flere nyheder i den nye Wiz app

Den nye Wiz app V2 er redesignet for at gøre styringen af lyset nemmere: færre tryk for at opnå den ønskede effekt; større overblik; og smidigere interaktioner. Den byder også på et par nye funktioner, altså ud over SpaceSense:

  • Quick action-funktionen skal gøre lysstyringen hurtigere og tilpasset brugerens behov. Det er en form for makroer, så du principelt kan justere hele rummet med et tryk. Du kan oprette dine egne favorit Quick actions uafhængigt af andre brugere i dit hjem.
  • Light Scene-funktionen lader dig designe din egen lysscene. Med denne nye funktion kan du tage et øjebliksbillede af rummets aktuelle indstillinger, justere lyset som ønsket, vælge hvilke lys og lamper der indstilles og navngive scenen. Derefter kan du nemt fremover vælge din personlige scene i appen eller med Siri stemmestyring.

Både den nye Wiz-app V2 og SpaceSense-funktionen er tilgængelige fra slutningen af september 2022.

Tivoli-stemning på terrassen

Sidst har Wiz også besluttet at bevæge sig uden for hjemmet med sit første udendørsprodukt. Det er lyskæden String Light. Lyskæden er vandtæt og vejrbestandig, så du kan lyse din have, altan eller terrasse op i alverdens farver. Med dynamiske lystilstand kan du lave en festlig stemning, når de 12 LED-pærer lyser op i tilfældige farver.

Den udendørs lyskæde kommer i butikkerne i løbet af oktober måned, til en vejledende pris på 899,95 kroner. Læs mere på Wiz Connected.

Hvad med sikkerheden?

SpaceSense registrerer bevægelse ved krusningen i wi-fi-bølgerne skabt af brugerens bevægelse. Den registrerer ikke folks nøjagtige placering og genkender heller ikke ansigter, fortæller Wiz. Alle detekteringsdata behandles lokalt uden brug af internettet eller skyen. Funktionen er også fuldstændig frivillig, så alle Wiz-brugere selv kan bestemme, om de vil gøre brug af den eller ej.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.