×
StreamingViaplay

X-Files vender tilbage – Fox bestiller 10 afsnit

Sidste års længe ventede tilbagekomst af de to FBI-agenter Fox Mulder og Dana Scully var ikke en ubetinget succes blandt anmelderne. Men seertallene talte deres tydelige sprog og med over 20 millioner seere på Fox, blev X-Files’ genkomst den tredje mest sete serie i perioden.

Det har fået Fox til at bestille 10 episoder mere af serien.

X-Files blev et globalt fænomen

X-Files havde premiere i 1993 på det dengang nystartede Fox og blev hurtigt kanalens største succes med 16 Emmy-statuer til kaminhylden. Serien blev et globalt fænomen og nåede 9 sæsoner og en miniserie, 208 episoder, en afledt serie om The Lone Gunmen (der dog ikke blev en succes) og to spillefilm. Herhjemme blev den vist på TV 2.

Sidste år efter en pause på 14 år samlede seriens skaber Chris Carter så sit hold og ikke mindst de to hovedpersoner David Duchovny og Gillian Anderson og gav os seks nye episoder om de to FBI-agenters jagt på det overnaturlige. Serien introducerede også en ny karakter med Joel McHale (Community) som internet-tv-stjernen Tad O’Malley, der bliver Fox Mulders allierede.

Vi satser på Viaplay

Personligt synes jeg det var en fornøjelse med gensynet, selv om de fleste af de seks nye episoder desværre var nogle af seriens svageste. Men tre af X-Files bedste forfattere James Wong, Darin Morgan og Glen Morgan vendte tilbage, og særligt afsnit 3 af Darin Morgan var sjovt og værdig til mindst en plads i top-20 over seriens allerbedste afsnit. Kan Chris Carter samle et lige så godt hold til denne sæson 11, så er der alligevel noget at glæde sig til – kunne han få Vince Gilligan (Breaking Bad, Better Call Saul), der skrev nogle af den oprindelige series bedste afsnit, som gæsteforfatter på bare ’et afsnit, så taler vi X-Files-himmerige.

Fox har gjort det til en vane, at bringe gamle serier tilbage. Lige nu kører der nye afsnit af Prison Break på Viaplay og 24: Legacy er netop afsluttet. Så mon ikke Viaplay samler X-Files op, når de nye afsnit får premiere i 2017-18 tv-sæsonen. Produktionen begynder til sommer.

X-Files poster

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.