×
Streaming

Seth McFarlane laver star Trek-parodi

Seth McFarlane, der nok er mest kendt som bagmand og stemme i tegnefilmsserien Family Guy, men også står bag filmene Ted, Ted2 og ’A Million Ways to Die in the West’, har skrevet og spiller hovedrollen i Fox’ nye Star Trek-parodi Orville.

Nu er den første trailer klar, og det ser ganske lovende ud.

Rumvæsner og kontordrama

I Orville spiller McFarlane en 3. rangs kaptajn, der endelig får sit højeste ønske opfyldt og får lov til at være kaptajn på en af Føderationens mange ekspeditionsskibe U.S.S. Orville. Med på skibet har han blamdt andet sin bedste ven piloten Gordon Malloy (Scott Grimes, E.R., American Dad) og sin eks-kone Kelly Grayson (Adrianne Palicki, Agents of S.H.I.E.L.D., John Wick), våbenofficeren Bortus (Peter Macon), der kommer fra en planet, hvor alle er mænd og robotten Isaac (Mark Jackson), der ser biologisk liv som underlegent.

Galaxy Quest som tv-serie

Inspirationen fra Star Trek er tydelig og serien kan vel bedst beskrives som tv-udgaven af Galaxy Quest uden meta-laget.

Et stort problem med mange af de forsøg på at lave science fiction-komedier er at de oftest bliver lavet for et langt mindre budget end de film og serier, de laver grin med, hvilket resulterer i primitive special effects. Det har fungeret fint i nogle serier som f.eks. den engelske Red Dwarf (der er langt mere end blot en parodi), fordi de dårlige effekter er blevet en charme i sig selv, mens andre forsøg som f.eks. Quark fra 1977 (”Den har jeg aldrig hørt om.”, ”præcis!”) led gevaldigt under det.

En arbejdsplads i rummet

Det er tydeligt ud fra beskrivelsen af Orville og traileren her, at det både bliver en science fiction-komedie med særlig fokus på Star Trek-parodien, men også en klassisk arbejdsplads-sitcom – her er arbejdspladsen blot et rumskib 400 år ude i fremtiden og en af medarbejderne er en slimklat med stemme af Norm McDonald (Saturday Night Live).

Det bliver spændende at se, om Orville kan finde sin helt egen tone. Traileren er sjov om end ikke dybt original, til gengæld ser effekterne gode ud og det ser ikke ud til, at der er sparet på produktionen,

Orville får premiere på Fox engang til efteråret – måske er vi så heldige at den lige som andre Fox-shows kommer på Viaplay. Pilotafsnittet er instrueret af Jon Favreau, der også instruerede Iron Man og den nye live acyion-version af Junglebogen.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.