×
Fremtidens HjemTophistorie

Ny lampe kan styres med håndbevægelser

Xiaomi Mijia Pipi-lampen har indbygget AI-drevet kamera, der tolker dine bevægelser. Og så dublerer den som Tamagotchi ...

Her kan man da virkelig tale om intelligent belysning. Xiaomi Mijia Pipi er en skrivebordslampe med et indbygget AI-drevet kamera, der kan tolke dine bevægelser. Den betjenes ved håndbevægelser, kan tilpasses dit humør og fungerer endda som en slags simpel Tamagotchi.

Tilgængelige berøringsfri bevægelser inkluderer bevægelser for at tænde og slukke lyset, justere lysstyrken og justere belysningsvinklen. Derudover kan lampen justere lysvinklen efter brugerens position.

Der er, naturligvis, ikke nogen fysiske knapper på Xiaomi Mijia Pipi. Men det betyder ikke, at den ikke skal berøres. Tværtimod har Xiaomi gjort overfladen berøringsfølsom.

Ved at klappe eller stryge på lampen, kan du få den til at give dig forskellige følelsesmæssige reaktioner. Den kan også dreje hovedet eller blinke, hvis den mangler din opmærksomhed. Og så bliver den “sur”, hvis bordet ryster. Producenten præsenterer også dette produkt som en slags “kæledyr”, der interagerer med din tilstedeværelse i umiddelbar nærhed.

Ud over at reagere på forskellige stimuli, kan Xiaomi Mijia Pipi ændre lysstyrke og lysintensitet afhængigt af situationen. Ifølge producenten kan lampen demonstrere tre stemningstilstande, baseret på den velkendte og brugte PAD-emotionelle model.

Det vides ikke hvornår Pipi-lampen kommer til Danmark – eller om den overhovedet kommer hertil. Men den kan allerede nu købes på det kinesiske varehus AliXpress, hvor den koster knapt 600 kroner.

Læs mere: Google laver intelligent lampe, men …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.