Streaming

Yousee-kunder kan ikke se landskampe efter nytår

Yousee og Discovery Networks er ikke nået til enighed, så Kanal 4, Kanal 5, Kanal 6, Canal 9 og Eurosport-kanalerne forsvinder fra Yousee til nytår.

Der er dårligt nyt til fodboldglade Yousee-kunder. Tv-udbyderen når ikke at få en ny aftale med Discovery Networks på plads inden årsskiftet. Det betyder, at kanalerne Kanal 4, Kanal 5, Kanal 6, Canal 9 og Eurosport-kanalerne er pist forsvundet på programpakkerne, når tv’et tændes den 1. januar.

– Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet, siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee.

Parterne har ligget i strid i en længere periode. Yousee vil flytte samtlige Discoverys kanaler fra de faste programpakker over i bland-selv-løsningen. Men det vil Discovery Networks ikke være med til.

En strid om penge

Som altid er det en strid om penge. Discovery Networks har ønsket flere penge for sine kanaler, mens Yousee har haft ønske om, at abonnementsprisen på de faste tv-pakker ikke skulle stige endnu en gang. 

”YouSee hverken vil eller kan blive ved med at hæve priserne på faste tv-pakker med indhold, som bliver set mindre og mindre. Selvom danskernes seervaner har ændret sig, og der er færre til at være med til at betale for kanalerne, er der fortsat en tendens til, at kanalejerne hvert år forventer højere betaling for deres kanaler. Denne tendens har skabt en negativ spiral af prisstigninger og kundeafgang,” skriver Yousee i en pressemeddelse.

Dyre fodboldkampe

En af grundende til, at prisen på programpakker stiger er, ifølge Yousee, sportsudsendelser. De er populære blandt kunderne, men også dyre.

– Vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder, siger Jacob Mortensen.

Selvom det endnu ikke er lykkedes at lukke en aftale understreger Jacob Mortensen, at man fortsat vil arbejde hårdt på at finde en løsning, hvor Yousee’s kunder igen kan se Discovery Networks’ tv-kanaler.

 

Sagen kort …

  • Discovery Networks driver kanalerne Kanal 4, Kanal 5, Kanal 6, Canal 9 og Eurosport-kanalerne.
  • I midten af september varslede Yousee at samtlige kanaler fra Discory Networks ville blive flyttet ud af selskabets pakkeløsninger. I stedet skal kunderne tilkøbe dem via bland-selv-løsningen.
  • Det skabte ramaskrig hos både kunderne, Discovery og hos DBU, der mener, at foldbold-Danmark er blevet taget som gidsler.
  • Discovery Networks startede herefter en kampagne, hvor de forklarede brugerne om alternativerne til Yousee.
  • I begyndelsen af oktober opsagde Yousee formelt sin aftale med Discory Networks.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.