ElbilerTophistorie

22.000 Tesla Model Y skal tilbagekaldes

Knapt 22.000 Tesla Model Y, der er fremstillet i Kina, skal tilbagekaldes på grund af problemer med styretøjet.

Der er problemer med Tesla Model Y, fortæller websitet Electrek. Hele 21.599 biler, der er produceret på Tesla-fabrikken ved Shanghai, har problemer med styretøjet. Mere præcist stilles der spørgsmål ved holdbarheden af styrestangen, der forbinder bilens forhjul med styremekanikken.

Det er den kinesiske myndighed for markedsregulering, SAMR, der har pålagt Tesla at kigge nærmere på problemet. De 752 udgaver af Model Y, der indtil videre er solgt herhjemme, er også samlet på fabrikken i Kina, men det vides endnu ikke, om de er omfattet af tilbagekaldelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge et skriv fra SAMR “opfylder styrken af forreste og bagerste styretøj muligvis ikke designkravene på grund af leverandørens fremstillingsmetoder. Styrestangen kan deformeres eller knækkes under brug af køretøjet, og under ekstreme belastninger kan det medføre at affjedringsledet falder ud af køretøjet, hvilket påvirker køretøjets kørekontrol og øger risikoen for kollisionsulykker”.

Tesla i Kina opfordrer alle Model Y ejere til at køre forsigtigt og søge service hurtigst muligt.

Som en del af tilbagekaldelsenordren vil bliverne blive inspiceret og eventuelle dele blive udskiftet på Teslas regning.

Så sent som i januar bad de amerikanske myndigheder Tesla om at tilbagekalde og tjekke ældre udgaver af Tesla Model S og Model X. Dengang skyldtes problemerne den centrale trykfølsomme skærm, MCU, der i værste tilfælde kunne holde op med at fungere.

Det er som sagt uvist om danske modeller er omfattet. Maria Lantz, der er SR Manager for Tesla i Danmark, Sverige og Finland, skriver i en mail til iNPUT, at:

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Vi er ved at undersøge, om Model Y, som blev leveret i Europa, også skal tilbagekaldes”.

Back to top button