×
Gadgets

3D-printet cykel sender sms i tilfælde af uheld

Vi er mange, der forventer meget af Internet of Things i 2016 og her seks dage inde i året, er vi allerede imponerede. Virksomheden Cerevo har på CES-messen præsenteret verdens første 3D-printede og internet-opkoblede cykel. Orbitrec, som den hedder, er simpelthen fyldt med alskens sensorer, der kan måle alle aspekter af kørslen. Sensorerne er naturligvis kompatible med en smartphone-app, så de kan gemmes og analyseres.

Derudover er Orbitrec drysset med lækkerier. Cyklens lygter kan automatisk tænde, når solen går ned. I tilfælde af en ulykke kan cyklen sende en tekstbesked til en ven. Man kan ændre cyklens affjedring, afhængig af køreunderlaget. Den kan endda advare om vejforhold og eventuelle farer på en planlagt rute, for cyklen har naturligvis indbygget GPS.

Cyklens stel serieproduceres ikke, men skræddersys til køberen. Det betyder at stellet tilpasses køberens højde, vægt og kørestil. Herefter tager det en måned at printe stellet i kulfiber. Under processen bygges alle sensorerne ind i cyklens stel, så man ikke skal bekymre sig om, at de bliver stjålet mens man er ved bageren. Forbindelsen til en smartphone klares via den indbyggede Bluetooth LE-forbindelse.

Cerevo har også produceret en “clip-on” model med samme funktionalitet til en eksisterende cykel, RIDE-1. Begge produkter forventes lanceret i løbet af foråret.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.